Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάθε επιτυχία στους αγώνες σας!

Χαιρετιστήρια μηνύματα του ΑΚΕΛ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Σε χαιρετιστήριο μήνυμά του για την 85η επέτειο ίδρυσης του ΚΚΕ, το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) τονίζει: «Με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τα 85 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η ΚΕ του ΑΚΕΛ απευθύνει θερμό συντροφικό αγωνιστικό χαιρετισμό προς την ηγεσία, τα στελέχη και όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ.

Σύντροφοι,

Μοιραζόμαστε μαζί σας τη χαρά και την υπερηφάνεια σας για τούτη την επέτειο. Σε όλες αυτές τις δεκαετίες που πέρασαν από την ίδρυση του τιμημένου κόμματος της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, το ΚΚΕ στάθηκε ο μπροστάρης των πιο ωραίων αγώνων για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο. Ενέπνευσε, οργάνωσε και καθοδήγησε τη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση του ελληνικού λαού στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρωτοστάτησε στην πάλη κατά της χουντικής ξενοκίνητης δικτατορίας. Οι διώξεις, οι κατατρεγμοί και οι αμέτρητες θυσίες όχι μόνο δε λύγισαν το ΚΚΕ, αλλά το ατσάλωσαν ακόμα περισσότερο για να συνεχίζει πάντα την πορεία του πιστό στις αξίες, τα ιδανικά και τα οράματα του σοσιαλισμού.

Σήμερα, στην εποχή της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού και της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης", το ΚΚΕ βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή, υπερασπιζόμενο τα δίκαια και τα δικαιώματα των εργαζομένων και παλεύοντας για να κινητοποιεί και να συσπειρώνει τον ελληνικό λαό στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει και με τη σημερινή ευκαιρία τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη των Κυπρίων εργαζομένων και γενικά του κυπριακού λαού για τη συνεπή, αδιάλειπτη και από θέσεις αρχής αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην πάλη του λαού μας για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας.

Ευχόμαστε, σύντροφοι, κάθε επιτυχία στους αγώνες σας για κοινωνική δικαιοσύνη, πρόοδο και σοσιαλισμό».

Εξάλλου, σε μήνυμά της η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, σημειώνει: «Χαιρετίζουμε την εκδήλωσή σας για τα 85 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Χρόνια αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, για μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, χωρίς κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Οι αγώνες σας είναι και αγώνες μας. Πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε μαζί σας, μαζί με όλους τους λαούς του κόσμου για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και τη λαϊκή κυριαρχία. Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ