Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε προχτές το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία». Πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης και σε αυτό συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και οι πρώην πρωθυπουργοί. Παρόντες στη συνεδρίαση εκτός από τον Α. Κακλαμάνη ήταν ο Κ. Σημίτης, ο Κ. Καραμανλής, η Αλ. Παπαρήγα, ο Ν. Κωνσταντόπουλος και οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Ράλλης και Κ. Μητσοτάκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε ως αντιπρόεδρο του Ιδρύματος τον Γ. Κασιμάτη και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής τον Α. Γιαννόπουλο και την Ε. Τσαλδάρη.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Βουλής, σκοπός του Ιδρύματος είναι «η μελέτη και προβολή των κοινοβουλευτικών θεσμών και της δημοκρατίας, η ενίσχυση των προσπαθειών για τη βελτίωση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας και η υποστήριξη γενικώς των συμφερόντων του Ελληνισμού, η συμβολή στην καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης του λαού και ιδίως των νέων και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ