Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς είδε ο Τύπος την κεντρική εκδήλωση του Κόμματος

Για την εκδήλωση - συγκέντρωση με την οποία τίμησε το ΚΚΕ την επέτειο των 85 χρόνων από την ίδρυσή του, τον Νοέμβρη του 1918, ο «Ριζοσπάστης» είχε εκτενέστατο αφιέρωμα στο χτεσινό του φύλλο. Ας δούμε, ωστόσο, την εκδήλωση αυτή, που χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα και μαχητικότητα, με τα «μάτια» των υπόλοιπων εφημερίδων.

Από τις εφημερίδες που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, 8/11: Στην «Απόφαση» διαβάσαμε ρεπορτάζ από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κάτω από τον τίτλο «Ισχυρό ΚΚΕ θέλει η Αλέκα Παπαρήγα» και υπέρτιτλο «Επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στη συγκέντρωση για τα 85 χρόνια του κόμματος». Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει αποσπάσματα της ομιλίας που αφορούσαν στην ανάγκη καταδίκης του δικομματισμού στις επικείμενες εκλογές, καθώς και αναφορά στο σημείο της ομιλίας που αφορούσε στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και στη συμμαχία που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

Στον «Αγγελιοφόρο» ένα μονόστηλο υπό τον τίτλο «Ισχυρό ΚΚΕ για την αλλαγή» δίνει μια ελάχιστη «γεύση» από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα.

Εκτενέστερο το ρεπορτάζ των «Νέων», φέρει τον τίτλο «Κάλεσμα επιστροφής στα παλιά στελέχη» και υπότιτλο «Το ΚΚΕ γιόρτασε στο Περιστέρι τα 85 χρόνια από την ίδρυσή του». Το ρεπορτάζ δίνει μια «γεύση» του κλίματος της εκδήλωσης και της ομιλίας της Αλ. Παπαρήγα.


Η «Ελευθεροτυπία» υπό τον τίτλο «ΚΚΕ: Δεν υπάρχει ανθρώπινη ΟΝΕ», δημοσίευσε ρεπορτάζ από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα και κυρίως για εκείνο το τμήμα της κριτικής που άσκησε στο δικομματισμό, αλλά και σε δυνάμεις της «αριστεράς», για το κάλεσμα αντίστασης που απηύθυνε στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, καθώς και για την έκφραση της επιθυμίας του ΚΚΕ να ξαναβρεθεί με όλους εκείνους που έφυγαν από το Κόμμα υπό την επίδραση της κρίσης και των διεθνών εξελίξεων.

Η «Χώρα» με τίτλο «Ανοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ» δημοσίευσε ρεπορτάζ επίσης από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας «την ανάγκη δημιουργίας μιας συμμαχίας των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα».

«Ανοιγμα στους αποχωρήσαντες», τιτλοφορεί το θέμα της η «Απογευματινή», το οποίο έχει εξαιρετικά μικρή έκταση. Το «Εθνος» με τίτλο «Ιδιοι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» σημειώνει στο θέμα του το «κάλεσμα συστράτευσης και συσπείρωσης» που απηύθυνε η Αλ. Παπαρήγα, ενώ παρακάτω αναφέρεται στην κριτική που άσκησε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στην πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ κ.λπ.

Πολύ λίγο χώρο αφιέρωσε ο «Αδέσμευτος» του Κ. Μήτση υπό τον τίτλο «85 χρόνια ΚΚΕ», δίνοντας ένα στίγμα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα.

Η Ντενίς Μπαλτσαβιά
Η Ντενίς Μπαλτσαβιά
Στα φύλλα της Δευτέρας η «Αυγή» δημοσιεύει ένα μονόστηλο ισχυριζόμενη από τον τίτλο «Παπαρήγα κατά αριστερής ενότητας». Στο θέμα διαβάζουμε για «την πρόσκληση στα στελέχη που αποχώρησαν από το ΚΚΕ, την επίθεση στον δικομματισμό και στον οπορτουνισμό», ενώ η εφημερίδα αναδεικνύει σε «νέο στοιχείο» την «πρόκληση στους λαϊκούς αγωνιστές που κυρίως μέσα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της μεταπολίτευσης έδρασαν για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, κατά του ΝΑΤΟ και της τότε ΕΟΚ».

Στο «Βήμα» ένα σχόλιο υπό τον τίτλο «Τα "γενέθλια" του ΚΚΕ» αρχίζει με μια φράση από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές συγχρόνως με την ανάγκη καταδίκης του δικομματισμού.


Η Σάσα Καστούρα
Η Σάσα Καστούρα

Ο Ισίδωρος Σταμούλης
Ο Ισίδωρος Σταμούλης

Ο Βασίλης Κολοβός
Ο Βασίλης Κολοβός

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος
Ο Γιάννης Καλατζόπουλος

Ο Κωστής Μαλκότσης
Ο Κωστής Μαλκότσης

Ο Ανδρέας Βαρούχας
Ο Ανδρέας Βαρούχας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ