Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Γιάννης Δανιγγέλης

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης, πραγματοποιήθηκε χτες, Τρίτη 9 Δεκέμβρη, στις 4 το απόγευμα, η κηδεία του αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ, Γιάννη Δανιγγέλη, στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Τρίπολη, που απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών. Συγκεντρωμένοι για να του πουν το τελευταίο «αντίο», πολλοί σύντροφοι και συναγωνιστές του, ενώ για να τον τιμήσουν για την προσφορά και τη μαχητικότητά του στους αγώνες του Κόμματος, το «παρών» έδωσαν ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, με επικεφαλής τη γραμματέα, Λουίζα Ράζου και ο Νίκος Γόντικας, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου, του ΚΚΕ, που εκφώνησε και τον επικήδειο στη μνήμη του.

Ο Γιάννης Δανιγγέλης, ήταν ένας πιστός και συνεπής αγωνιστής, με μεγάλη προσφορά στο Κόμμα, καθ' όλη τη διάρκεια της 85χρονης ζωής του, γι' αυτό και η οργάνωση και οι σύντροφοί του, μετά την ασθένειά του στάθηκαν δίπλα του, προσφέροντας τη βοήθειά τους, σε ό,τι χρειαζόταν. Οπως είπε και ο Ν. Γόντικας, στον επικήδειό του, ο Γ. Δανιγγέλης από μικρός πάλεψε για να στεριώσει και να δημιουργήσει την επιχείρησή του στην Τρίπολη, προερχόμενος από φτωχή οικογένεια. Ακόμα και στα δύσκολα χρόνια παρέμεινε σταθερός στα «πιστεύω» του και προέτρεπε και τους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, τον καιρό της αμφισβήτησης και να μην παραιτηθούν. Παρά τις δυσκολίες κατάφερε να σταθεί, οικονομικά, στα πόδια του και να αγοράσει τα γραφεία του ΚΚΕ στην Τρίπολη, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, την πλατεία Κολοκοτρώνη. Με την πράξη αυτή σφράγισε την προσφορά του στο ΚΚΕ, σημείωσε ο Ν. Γόντικας, για να «έχει το Κόμμα το δικό του κεραμίδι», όπως έλεγε και ο ίδιος, σε ιδιαίτερα εμφανές σημείο.

Ενας σπάνιος άνθρωπος και συνεπής κομμουνιστής, ο Γιάννης Δανιγγέλης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρόνων, αφήνοντας το παράδειγμά του, οδηγό για τις επόμενες γενιές, που θα διδάσκονται απ' αυτόν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ