Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Χάνει τη μάχη το θύμα της τρομο-καταστολής

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ

Στην ίδια κατάσταση, «κλινικά νεκρός», νοσηλευόταν και χτες ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) στο Ρέθυμνο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με δύο ακόμα φίλους του δε σταμάτησε σε σχετική πρόσκλησή τους για έλεγχο. Ο Ηρ. Μαραγκάκης είχε μεταφερθεί στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο Ηρακλείου και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση (κρατούνταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη), καθώς έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι. Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη, ο οποίος εξέτασε τον 22χρονο, «οι βλάβες ήταν μη αναστρέψιμες». Οπως έγινε γνωστό, οι γονείς του θύματος υπέγραψαν για τη δωρεά οργάνων του.

Καθώς, η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για το έγκλημα φούντωναν, χτες, η απολογία των τριών κατηγορουμένων ανδρών των ΤΑΕ Ρεθύμνου, που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί, με τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομη χρήση πυροβόλου όπλου, έγινε, τελικά, στα κρατητήρια των φυλακών Αλικαρνασσού, όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι, για το φόβο των αντιδράσεων. Η απολογία των κατηγορούμενων συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα.

Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ

Με σχετική ανακοίνωση - καταγγελία της η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, επισημαίνει πως «το προχτεσινό γεγονός με το θανάσιμο τραυματισμό, από τις δυνάμεις των ΤΑΕ, του 22χρονου Ηρ. Μαραγκάκη, δεν είναι τυχαίο. Ηταν ζήτημα χρόνου να φτάσουν τα πράγματα μέχρις εδώ, αφού η κατάσταση στην Κρήτη βοούσε από καιρό και η απαράδεκτη συμπεριφορά, οι προκλήσεις σε βάρος πολιτών, ιδιαίτερα των ανδρών των ΤΑΕ, είχαν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική που βρίσκεται πίσω από την αυξανόμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία, αποτέλεσμα της οποίας είναι και το πρόσφατο περιστατικό. Το ΚΚΕ, αναφέρεται, έγκαιρα έχει προειδοποιήσει ότι η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του εγκλήματος όσο εστιάζεται στην καταστολή θα οδηγεί στη χρησιμοποίηση τέτοιου είδους αστυνομικών, θα μετατρέπει τους πάντες σε ύποπτους και θα οπλίζει το χέρι των αστυνομικών, πράγμα που θα μεγαλώνει την αυθαιρεσία. Οσο προσανατολίζεται και επιμένει να διαπαιδαγωγεί τα Σώματα Ασφαλείας ως μηχανισμό τρομοκράτησης του λαού, τα φαινόμενα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς θα πολλαπλασιάζονται.

Τέλος, η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει αυτή την πολιτική. Να παλέψει για την κατάργηση τέτοιων μηχανισμών τύπου «Ράμπο». Να απαιτήσει την ενίσχυση των υπηρεσιών δίωξης του εγκλήματος και όχι του λαού. Να απαιτήσει τον εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ. και τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση του προσωπικού της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυρκαγιές σε Χανιά και Κάρυστο (2018-07-05 00:00:00.0)
Στον ανακριτή και οι υπόλοιποι πέντε (2009-07-10 00:00:00.0)
Ισόβια για τη δολοφονία του 22χρονου (2006-03-21 00:00:00.0)
Οι... απαράδεκτοι (2003-12-11 00:00:00.0)
Μάρτυρες υπεράσπισης για Κονδύλη, Κωστάρη και Π. Σερίφη (2003-07-03 00:00:00.0)
Θάνατος αγωνιστή (2001-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ