Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Παραιτήσεις από την Πολιτική Γραμματεία

Την αποχώρησή τους από την Πολιτική Γραμματεία (ΠΓ) του ΔΗΚΚΙ δημοσιοποίησαν χτες με ανοιχτή επιστολή τους τα μέλη της Τ. Θεοχάρης και Χρ. Μπίμπασης. Προχώρησαν στην παραίτησή τους, ενώ είχαν κληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΔΗΚΚΙ να απολογηθούν για επιστολή που μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος είχαν υπογράψει και εξέφραζαν τη διαφωνία τους στο θέμα των «συνεργασιών» ενόψει των εκλογών.

Συγκεκριμένα, τα δυο μέλη της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, στην επιστολή τους, την οποία απευθύνουν προς τα μέλη και τα όργανα του κόμματος, καταγγέλλουν την «ηγεσία που δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν οι οργανώσεις, δυναμιτίζει με μυστικές διαβουλεύσεις και άκαιρες ρήξεις κάθε συνεργασία και, επιπρόσθετα, φιμώνει την ΚΠΕ και την ΠΓ του κόμματος, με την "απειλή" ότι "μας ακούν τα ΜΜΕ"».

Συγχρόνως, στο κείμενό τους και οι δυο αναφέρουν: «Ευελπιστούμε για ένα ΔΗΚΚΙ κίνημα αλλαγής, συντελεστή μιας νέας αριστεράς, φορέα που συμβάλλει στο ευρύτατο προοδευτικό αναπτυξιακό μέτωπο. Που θα ανταποκρίνεται στην ιστορική ανάγκη μιας προοδευτικής πλειοψηφίας, όπως εκφράστηκε ιστορικά από το ΕΑΜ, την προδικτατορική ΕΔΑ και την Αριστερή πτέρυγα της Ενωσης Κέντρου και, μεταδικτατορικά, από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συνεργασία».

Σύμφωνα, πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δυο αποχωρήσαντες δεν πρόσκεινται ούτε οι απόψεις τους συμπίπτουν με τα υπόλοιπα μέλη της ΠΓ και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εργασιών της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής, είχαν καταθέσει συγκεκριμένο κείμενο προτάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ