Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Διέξοδος στις «μεταρρυθμίσεις»: «Μάλλον αντίφαση είναι λοιπόν - πέντε μήνες πριν από τις εκλογές - να τα βάζει η κυβέρνηση με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων; Οντως, μπορεί τα μεγέθη να μην τη συμφέρουν, όμως γιατί ασχολείται με τις δημοσκοπήσεις; Ο Σρέντερ - τον οποίο ευχαρίστως επικαλούνται οι κυβερνητικοί μας - βρίσκεται σήμερα 20 μονάδες πίσω από τη δική του "Δεξιά". Νομίζετε πως έπεσε στη μελαγχολία ή χάνει τον καιρό του με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων; Για να ανατρέψει το κλίμα προωθεί το μεγαλύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων στην ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας. Μόνο οι πολιτικές διαμορφώνουν τάσεις, οι δημοσκοπήσεις απλώς τις καταγράφουν...» (Παν. Γαλιατσάτος - «ΝΕΑ»).

Δύσκολες εποχές για «μάγους»...«Δε χρειάζονται μάγοι. Ούτε προφήτες. Η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος που την κουράρει είναι τραγελαφική. Και το αποτέλεσμα κατά πώς ρέουν τα γεγονότα, προδιαγεγραμμένο. Τι να καταγράψουν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης; (...). Η ακρίβεια έχει πνίξει τα νοικοκυριά... Οι τράπεζες, τις καθημερινές τους συναλλαγές με άτοκες δόσεις... Και η ανεργία χτυπάει αλύπητα τους νέους, πλην ίσως εκείνων που παρατάνε το σχολειό νωρίς για να πιάσουν καμιά φτηνή δουλειά και να βοηθήσουν τους γονείς τους να τα βγάλουν πέρα. Τι να πουν, λοιπόν, οι μάγοι και οι προφήτες;». (Γρ. Ρουμπάνης -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

«Αρνητική ψήφος»...«Το προβάδισμα της N. Δ. προέρχεται πρωτίστως από την πολιτική φθορά του ΠAΣOK. H αρνητική ψήφος είναι τόσο ισχυρή, σε σημείο που - σύμφωνα με όλες σχεδόν τις μετρήσεις των τελευταίων δύο χρόνων - φαίνεται να καθιστά ανελαστική τη διαφορά τουλάχιστον κάτω από τις έξι μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι η διακύμανση, που οφείλεται στην εκάστοτε πολιτική συγκυρία, κινείται αρκετά πάνω απ' αυτό το επίπεδο» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ