Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Ο δήμαρχος επιβεβαιώνει προκλητικά τον εμπαιγμό...

...Η κυβέρνηση, όμως, τηρεί «σιγήν ιχθύος»!

Η κυβέρνηση και ο δήμος ομολογούν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει τους κατοίκους
Η κυβέρνηση και ο δήμος ομολογούν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει τους κατοίκους
«Την νήσσαν εποίησεν», χτες η κυβέρνηση, σχετικά με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ρ», σύμφωνα με το οποίο εκατοντάδες σεισμόπληκτες οικογένειες των Ανω Λιοσίων, που εντάχθηκαν στο περιβόητο σχέδιο «ανάπλασης» κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς σπίτι. Ωστόσο, ο δήμαρχος Α. Λιοσίων, Νίκος Παπαδήμας, επιβεβαιώθηκε πλήρως το δημοσίευμα και τον κυβερνητικό και δημοτικό εμπαιγμό σε βάρος των σεισμοπλήκτων.

«Εχετε δίκιο», ήταν το μόνο που είχε να απαντήσει ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων, Νίκος Παπαδήμας, σε ερώτηση του «Ρ» για το θέμα. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, για τις ευθύνες που υπάρχουν, η απάντηση παρέμεινε η ίδια:«Εχετε δίκιο». Για το τι πρόκειται να γίνει από δω και πέρα ο δήμαρχος απάντησε απλά ότι «τη Δευτέρα θα έχουμε συνάντηση με την κοινοπραξία και τότε θα μπορώ να απαντήσω».

Η ...«άλλη» απάντηση
του δημάρχου!

Ο ίδιος, όμως, φάνηκε λαλίστατος, απαντώντας σε ερωτήσεις του ραδιοσταθμού «Σκάι». «Φταίνε και οι δημότες, φταίει και η πολιτεία που δε δίνει εμπρόθεσμα τα χρήματα. Ολα αυτά συντελούν», απάντησε προκλητικότατα. «Τα οικοδομικά έργα γίνονται γρήγορα και πρέπει διαρκώς να χρηματοδοτούνται, να τα τροφοδοτείς. Ενα τέτοιο έργο και όταν είναι τόσα σπίτια, αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα που υπάρχει», δήλωσε επιπλέον ο εκλεκτός δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, που όταν εξήγγειλε, μαζί με την κυβέρνηση το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλεγε βέβαια τα αντίθετα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «είναι περισσότεροι οι δημότες οι οποίοι χρωστούν χρήματα για εργασίες που έχουν γίνει, παρά αυτοί που έχουν δώσει χρήματα και τους οφείλουμε εργασίες»!!

Θυμίζουμε πως ο «Ρ» αποκάλυψε ότι τέσσερα χρόνια μετά τον συνταρακτικό σεισμό στην Αττική η κοινοπραξία των εταιριών (Ελληνική Τεχνοδομική, ΑΚΤΩΡ και ΤΕΒ) που έχει αναλάβει την ανακατασκευή των κατεδαφιστέων κατοικιών δηλώνει πως μέχρι τις 15 του Γενάρη θα έχει αποχωρήσει, αφήνοντας γιαπιά! Ο λόγος είναι πως δεν έχει πάρει τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί από το Δήμο Ανω Λιοσίων και το Δημόσιο.

Τώρα, η απάντηση που παίρνουν οι σεισμόπληκτοι είναι «φτιάξτε τα σπίτια σας μόνοι σας», ενώ η κυβέρνηση και ο Δήμος Ανω Λιοσίων προεκλογικά είχαν ανακοινώσει ότι θα παραδώσουν 1.300 διώροφες και τριώροφες νέες κατοικίες σε 2.700 οικογένειες που τα σπίτια τους κατέρρευσαν, μέσα από ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα «ανάπλασης» αξίας 65 δισ. δραχμών μέχρι τα μέσα του 2003. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις 13.9.2001 είχε παραδώσει τα κλειδιά στις 2 πρώτες οικογένειες σε μια απ' τις πολλές κυβερνητικές φιέστες.

Οι κάτοικοι των Ανω Λιοσίων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, αφού τους υποσχέθηκαν πως είναι οικονομικό και η κατασκευή των κατοικιών θα γίνει με 150.000 δραχμές ανά τετραγωνικό μέτρο και του υπογείου δωρεάν. Το μόνο που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι μόλις 50 ετοιμοπαράδοτα σπίτια, ενώ για την πλειοψηφία των σπιτιών οι υποσχέσεις φτάσανε μόνο μέχρι τα... υπόγεια (μιας και η κατασκευή τους είναι από χρηματοδότηση της ΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ