Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμερα η πανιατρική απεργία

Πανιατρική απεργία κάνουν σήμερα οι γιατροί στην Αθήνα και στον Πειραιά με αποφάσεις των τοπικών ιατρικών συλλόγων, ενώ οι γιατροί του ΙΚΑ κάνουν και σήμερα - για δεύτερη μέρα - απεργία με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Σήμερα το βράδυ θα γίνει πανιατρική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Χολιντέι Ιν», ώρα 7.30 μμ.

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλουν οι σύλλογοι είναι: Αύξηση των δαπανών για την Υγεία, προώθηση νομοθετικού πλαισίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία - χωρίς να περιγράφουν και το πλαίσιο - θεσμοθέτηση της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων μεταξύ Ασφαλιστικών Ταμείων και των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων των γιατρών, άμεση αναπροσαρμογή των ιατρικών αμοιβών και πράξεων, που παραμένουν καθηλωμένες σε εξευτελιστικά επίπεδα από 12ετίας στα επίπεδα των απογευματινών ιατρείων των Νοσοκομείων κλπ.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν την άμεση ασφάλιση των συμβασιούχων γιατρών που έχουν ασφαλιστεί στο ΤΣΑΥ προ της 31.12.1992 και αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμου με υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς των μόνιμων γιατρών του νόμου 3163/55.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ