Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη

Πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διοργανώνουν την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι οχτώ συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Οι συνταξιούχοι παλεύουν ενάντια στην εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, όπως αυτή εκφράζεται με την ακρίβεια που καλπάζει, με τις νέες αυξήσεις που έρχονται για τις γιορτές, με την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ - ΕΡΤ - Δημοτικών Τελών κλπ.

Οπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι οχτώ ομοσπονδίες, «υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η κυβέρνηση, γιατί είναι υπερασπιστής της ελεύθερης αγοράς. Οι δε συμφωνίες που κάνει με σούπερ - μάρκετ, φαρμακοβιομήχανους και άλλους, είναι για πολιτική κατανάλωση. Είναι σκέτη κοροϊδία». Οι συνταξιούχοι αγωνίζονται γιατί, όπως αναφέρεται, το 2004 θα αυξηθούν άγνωστο πόσο όλα τα φάρμακα που έχουν μέχρι τρία ευρώ. Επίσης το 2004 θα γίνει νέα ανακοστολόγηση των φαρμάκων με νέα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αγωνίζονται γιατί χειροτερεύει η προσφερόμενη περίθαλψη από τα Ταμεία και το Δημόσιο. Γιατί η υγεία εμπορευματοποιείται, γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση δέχεται απανωτά πλήγματα, γιατί η κυβέρνηση δε δίνει τα οικογενειακά επιδόματα.

Και ενώ αυτή η κατάσταση - σημειώνεται - όλο θα χειροτερεύει, οι συνταξιούχοι για το 2002 πήραν αύξηση 4%, για το 2003 4% και όχι για όλο το ποσό της σύνταξης, ουσιαστικά στα δυο χρόνια πήραν από 200 μέχρι 400 δραχμές τη μέρα!

«Να γιατί - συνεχίζει - 900.000 συνταξιούχοι όλων των Ταμείων ζουν κάτω από το όριο φτώχειας και εξαθλίωσης. Και έρχεται ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος να δηλώσει στη Βουλή "ότι οι συνταξιούχοι είναι εύποροι"! Ο δε υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης μας είπε ότι αντί να κάνουμε διαδηλώσεις, θα έπρεπε να στέλνουμε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην κυβέρνηση γιατί μας ικανοποίησε τα αιτήματα. Η προκλητικότητά τους δεν έχει όρια»!

Και καταλήγουν: «Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν αυτή τη βάρβαρη - απάνθρωπη πολιτική που μας οδηγεί στην εξόντωση; Θα τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν τα πάντα, κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία, πρόνοια; Θα τους αφήσουμε να ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση; Η απάντηση πρέπει να δοθεί στους δρόμους και στην κάλπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ