Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κοινωνική συμμαχία για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Ο εισηγητής της ημερίδας του ΠΑΜΕ για την Υγεία, Γ. Μαυρίκος
Ο εισηγητής της ημερίδας του ΠΑΜΕ για την Υγεία, Γ. Μαυρίκος
Με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης, των μαζικών φορέων, για το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, παρουσίασε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) τις θέσεις του για την Υγεία και την Πρόνοια, τους στόχους πάλης που πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα της εργατικής τάξης, σε ημερίδα που διοργάνωσε και πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΠΑΡΚ», με θέμα: «Δημόσια Υγεία και οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Το ΠΑΜΕ, σε αυτή τη στιγμή που το δικαίωμα στην Υγεία και το δημόσιο σύστημα χτυπιούνται πολύμορφα, κατέθεσε τις θέσεις του προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση μιας ουσιαστικής συζήτησης μέσα στους εργαζόμενους στην Υγεία, γενικότερα στο εργατικολαϊκό κίνημα για να ενισχυθεί η αγωνιστική συσπείρωση και δράση γι' αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα. Κάνοντας την κεντρική παρουσίαση των θέσεων, ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της Υγείας καίει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων και έχει προτεραιότητα για να γίνουν ουσιαστικά βήματα για την υπεράσπισή του, με πολύμορφες δραστηριότητες, πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις. Σ' αυτή την πορεία - τόνισε - χρειάζεται αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, η ενίσχυση του ταξικού πόλου, με τη συγκρότηση στους χώρους δουλιάς επιτρόπων αγώνα του ΠΑΜΕ.

Στη χτεσινή ημερίδα παρεμβάσεις έκαναν ο Μ. Βλασταράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ο Σπ. Δρίβας, γιατρός εργασίας, χαιρέτισε εκ μέρους των εργατών της Παλαιστίνης ο Ιμπραήμ Χαϊντάρ, γραμματέας της Γενικής Ενωσης Εργατών της Παλαιστίνης, η Χρ. Τζουμανίκα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΥΔΗΝ), ο Β. Βακάλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων ΑΘήνας, ο Μ. Καμακάρης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ανάπηρων, ο Τ. Φωτόπουλος, μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, ο Θ. Κακαβάς, μέλος του ΔΣ του ΙΚΑ, η Κ. Μπουντούρογλου, πρόεδρος της ΟΓΕ, ο Π. Γιαννίδης, υγειονομικός και μέλος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, ο Γ. Βαγγελάκος, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Η. Σιώρος, από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, η Μ. Τσίτεβα, εκπρόσωπος των μεταναστών, ο Β. Γκλεζάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος, η Μαρία Ανήνου, από το ΠΙΚΠΑ και ο Παναγιώτης Μπότσης, από την Ομοσπονδία Φαρμάκου.


Στην ημερίδα μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Η. Μαντάς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ και ο Χρ. Καραπάνος, εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ