Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΠΑ
Εγκληματούν ακόμα και την ύστατη στιγμή

«Πλάτες» μέχρι και την ύστατη στιγμή στην κυβέρνηση έκαναν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), την ίδια ώρα που η διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) ανακοίνωνε τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της εταιρίας και την έναρξη λειτουργίας - από σήμερα - της «Olympic Airlines».

Οι ηγεσίες των δύο αυτών παρατάξεων όχι μόνον αρνήθηκαν την πρόταση της ΕΣΚ για κάλυψη του αγώνα των ιπτάμενων συνοδών-φροντιστών, με την κήρυξη 24ωρης πανολυμπιακής απεργίας για σήμερα, αλλά επιπλέον αποφάσισαν να ...μεσολαβήσουν στην κυβέρνηση και στη διοίκηση, ώστε ν' αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις, με σκοπό να «παζαρέψουν» τη μετάταξη των αεροσυνοδών στη νέα εταιρία!

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ στο ΔΣ της ΟΣΠΑ, αρνούμενος να νομιμοποιήσει μια τέτοια διαδικασία, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας ότι με αυτή τη στάση οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων ουσιαστικά διευκολύνουν το διαμελισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ΕΣΚ δεν μπορεί να συνεργήσει σε ένα τέτοιο αλισβερίσι σε βάρος των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ καλεί τους απεργούς συνοδούς-φροντιστές να συνεχίσουν τον αγώνα τους, χωρίς υποχωρήσεις και ταλαντεύσεις, δηλώνοντας ότι σ' αυτό τον αγώνα θα έχουν συμπαραστάτες τους κομμουνιστές εργαζόμενους στην ΟΑ.

Να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ιπτάμενων φροντιστών-συνοδών και να σταματήσει να ποινικοποιεί τις απεργίες των εργαζομένων, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, Αντ. Σκυλλάκος και Αγγ. Τζέκης.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι τρεις βουλευτές του Κόμματος επισημαίνουν ότι οι ιπτάμενοι φροντιστές-συνοδοί βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις γιατί η κυβέρνηση, με την πολιτική της, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας αυτών των εργαζομένων, αφού μειώνει τις συνθέσεις των πληρωμάτων, αλλά και αυξάνει τις ώρες εργασίας τους και μειώνει τις αποδοχές τους. Επιπλέον, υπογραμμίζουν, ένα όργιο εκφοβισμού, παραπληροφόρησης και εκβιασμών σε βάρος τους ασκείται από τη διοίκηση και την κυβέρνηση για να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να υποκύψουν στις απαράδεκτα βλαπτικές συνέπειες για το ωράριο εργασίας, τις αμοιβές τους και τις θέσεις εργασίας τους.

Οι Σπ. Στριφτάρης, Αντ. Σκυλλάκος και Αγγ. Τζέκης ρωτούν τους υπουργούς Μεταφορών-Επικοινωνιών και Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ιπτάμενων φροντιστών- συνοδών και εάν θα σταματήσει να ποινικοποιεί τις απεργίες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ