Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Νεκρός εργάτης σε χαντάκι του δήμου

Η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται πως ο εργάτης πήγε εθελοντικά στο θάνατο!

Με τη ζωή του πλήρωσε χτες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Μεγαλόπολης, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε έργο της Δημόσιας Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Μεγαλόπολης, το οποίο εκτελούσε ιδιώτης εργολάβος, μέσα στην πόλη.

Σωρός από χώματα, πέτρες, αλλά και κομμάτια ασφάλτου, ελλείψει τοίχου αντιστήριξης, έθαψαν ζωντανό τον άτυχο εργάτη, όταν στην προσπάθειά του να περάσει τις σωλήνες αποχέτευσης - από το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο προς πολυκατοικία - σε χαντάκι βάθους 2,5 μέτρων, τον καταπλάκωσαν. Μάλιστα, οι εργασίες γίνονταν με τον ειδικό εκσκαφέα να προπορεύεται και οι εργάτες να ακολουθούν. Μαζί με τον Δ. Γιαννακόπουλο δούλευαν άλλοι δύο αλλοδαποί εργάτες, οι οποίοι μόλις που πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν πριν καταπλακωθούν από τα χώματα. Τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος λίγο αργότερα, απλά τον ανέσυραν νεκρό.

Ο εργολάβος Γρηγόρης Τζανέτος, ο χειριστής του εκσκαφέα Δημήτρης Σπανός και ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας Παναγιώτης Μανιάτης, συνελήφθησαν από την αστυνομία. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αμέσως μετά το δυστύχημα, οι υπεύθυνοι του δήμου ήταν εξαφανισμένοι. Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που χτες κρυβόταν για να αποφύγει το αυτόφωρο, είναι ο ίδιος που πριν από λίγα χρόνια τρομοκρατούσε τους εργάτες στο δήμο, με στόχο να μη συνδικαλιστούν. Ο δε αντιδήμαρχος Γιάννης Τσόπελας, αποφεύγοντας να αναλάβει τις ευθύνες του δήμου, ισχυρίστηκε θρασύτατα πως οικειοθελώς (!) ο εργάτης προσφέρθηκε να βοηθήσει και τελικά να καταλήξει στο θάνατο, καθώς νωρίτερα, στον περιβάλλοντα χώρο, είχε ολοκληρώσει εργασία αποκατάστασης βλάβης του υδρευτικού δικτύου.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο εργατικό έγκλημα και τονίζει πως η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και το κυνηγητό του κέρδους «δολοφόνησαν τα προηγούμενα χρόνια τους εργάτες στη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Ανάλογες είναι και οι αιτίες του εκτροχιασμού του τρένου στην περιοχή, δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων πολιτών» και καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Υπάρχουν υπαίτιοι γι' αυτά τα εγκλήματα, που δυστυχώς κανένας τους δεν πληρώνει. Είναι καιρός οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ