Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΗΛΕΙΑ
Ξεπουλάνε τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις

Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος

«Το κλείσιμο και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων των καταστημάτων τροφίμων της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας και η απόλυση των εργαζομένων σε αυτά είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα της αντισυνεταιριστικής, αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ». Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, η οποία τονίζει πως πρόκειται για πολιτική επιλογή, με την οποία ταυτόχρονα ενισχύονται με σκανδαλώδη τρόπο οι αγροτοβιομήχανοι και οι πολυεθνικές. Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ ζητά να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του συλλόγου των εργαζομένων και, σε συνεργασία με το Δήμο του Πύργου, να μεταφερθούν τα καταστήματα τροφίμων στην περιοχή του οινοποιείου, σε συνδυασμό με τη δημιουργία χώρου τέλεσης των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία έχουν στόχο την υπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών τροφίμων, των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών συσκευασίας, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων. Βγάζοντας από τη μέση τις συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις, οι πολυεθνικές θα ελέγχουν πλήρως την αγορά και θα καθορίζουν μόνοι τους τις τιμές. Στην προκειμένη περίπτωση, στην Ηλεία, τα γαλλογερμανικά κεφάλαια, Βασιλόπουλος, LIDL, DIA».

Αυτά είναι το τίμημα της κοινής αγροτικής πολιτικής. «Τα προβλήματα αυτά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα συζητούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Αν όλα αυτά συμβαίνουν προεκλογικά, καταλαβαίνει ο καθένας τι θα γίνει μετά τις εκλογές, αν ο λαός δε δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, αν δεν ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ τονίζει ότι δε φτάνουν μόνο η αντίσταση και οι αγώνες. «Χρειάζεται κυρίως η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές χρειάζεται να αναδείξουμε πανίσχυρο το ΚΚΕ, όχι μόνο γιατί είναι το μοναδικό στήριγμα της εργατιάς και της φτωχομεσαίας αγροτιάς, αλλά κυρίως γιατί θα είναι η βασική δύναμη που θα οδηγήσει το λαϊκό μέτωπο αντίστασης σε δρόμο νίκης, σε μέτωπο εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ