Κυριακή 8 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ορισμένα συμπεράσματα

Τρίτον, οι προαναφερόμενες τρομακτικές ανισότητες θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες και η ζωή των εργαζομένων ακόμη χειρότερη, εάν δεν υπήρχαν οι πολύμορφοι μέχρι σήμερα εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, η συνεπής και ανυποχώρητη στάση και δράση των κομμουνιστών. Γεγονός, το οποίο καταδείχνει, τόσο τη μεγάλη σημασία της αντίστασης, όσο και τον αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Τέταρτον, ο μόνος δρόμος ουσιαστικής αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων, ο μόνος δρόμος, για ν' αλλάξει πραγματικά πορεία η χώρα και να πάψει το «κάθε φέτος και χειρότερα» να σφραγίζει τη ζωή του λαού, περνά από το πέρασμα του προαναφερόμενου πλούτου και των πηγών του στα χέρια των εργαζομένων. Είναι ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας και της εφαρμογής του προγράμματος της Λαϊκής Οικονομίας, που πρεσβεύει και προβάλλει το ΚΚΕ. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνον αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες κρύβουν οι ιδέες, περί αρμονικής συμβίωσης εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων, όπως έχουν αποδείξει η ζωή και η πράξη των κάθε λογής κεντροαριστερών πολιτικών και πειραμάτων σε όλο τον κόσμο.

Σ' αυτά τα συμπεράσματα πιστεύουμε πως οδηγεί το αποκαλυπτικό στοιχείο της προαναφερόμενης έρευνας. Στα ίδια συμπεράσματα νομίζουμε πως οδηγεί τους εργαζόμενους και η καθημερινή ζωή τους. Ας τα σκεφθούν επομένως κι ας πράξουν ανάλογα στις 7 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ