Κυριακή 8 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ούτε στιγμή χαμένη σ' αυτήν τη μάχη

Η πορεία προς τις εκλογές δεν πρόκειται να είναι περίπατος. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας. Στην τελική ευθεία, που ήδη διανύουμε, απαιτείται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, κάθε απόθεμα δύναμης κι απ' αυτό θα κριθεί, σε ένα μεγάλο βαθμό, η επιτυχής έκβαση της μάχης. Η επίτευξη, δηλαδή, του διττού στόχου του κόμματός μας, για εκλογική ενδυνάμωσή του, σε συνδυασμό με την αποφασιστική αποδυνάμωση του δικομματισμού. Εως τις 7 Μάρτη δε χωράει καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός, καμιά αναβολή.

Αλλωστε, το ότι σήμερα είμαστε σε θέση να καταγράψουμε θετικά βήματα, αυτό δεν οφείλεται, παρά στην έγκαιρη προετοιμασία, στην άμεση κινητοποίηση μελών και φίλων του Κόμματος και στην αποφασιστικότητα και επιμονή, με την οποία υλοποιείται ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα στο λαό κι ένας ουσιαστικός διάλογος μαζί του πάνω στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και στο σύνολο των θέσεών του. Αυτό που τώρα χρειάζεται, είναι να διατηρήσουμε αυτήν την κεκτημένη ταχύτητα και να επιταχύνουμε, για να διασφαλίσουμε όσα μας έχει αποφέρει έως τώρα και να τα διευρύνουμε.

Είναι αυτονόητο πως δεν εξαρτώνται όλα από τη δική μας δράση. Πως η προσπάθειά μας διεξάγεται μέσα σε αντίξοες συνθήκες, σε ένα κλίμα που το επόμενο διάστημα θα φέρει όλο και πιο διακριτά τα στοιχεία της έντασης, της πόλωσης, αλλά και της αποσιώπησης, αν όχι συκοφάντησης, των θέσεων και προτάσεων του κόμματός μας. Ωστόσο, η δική μας δράση, η κλιμάκωσή της είναι καθοριστικής σημασίας. Πλάι στη μαζική πολιτική δουλιά, οργανώνουμε τη δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο. Η εξόρμηση, η περιοδεία, η συγκέντρωση πρέπει να συνοδεύονται από σύσκεψη, από συζήτηση διεξοδική και σε βάθος, να καταγράφουν αφύπνιση και κέρδισμα περισσότερων συνειδήσεων. Παντού, στους χώρους δουλιάς με το συνάδελφο το πρωί, στη γειτονιά το απόγευμα, στις σχολές και τα πανεπιστήμια με τη νεολαία. Τα συμπεράσματα και η εμπειρία αυτής της δουλιάς πρέπει άμεσα να εξάγονται, να κωδικοποιούνται και να γενικεύονται για την τάχιστη αντιμετώπιση αδυναμιών και δυσκολιών, για το πώς η δουλιά μας και η παρέμβασή μας θα γίνονται καθημερινά πιο αποτελεσματικές.

Η με τέτοια ένταση δράση είναι το μοναδικό όπλο, που έχουμε να αντιτάξουμε στο δικομματισμό, στους μηχανισμούς του και τα στηρίγματά του. Στήριγμα αυτής της δράσης είναι η εμπειρία των λαϊκών στρωμάτων, ο δραματικός, σε βάρος των συμφερόντων τους, απολογισμός της κυβερνητικής πολιτικής, που στηρίχτηκε με νύχια και με δόντια από τη ΝΔ και βρήκε ουκ ολίγες φορές νομιμοποίηση από τη στάση του Συνασπισμού. Είναι η πραγματικότητα, που βιώνουν σήμερα, τώρα. Είναι, όμως, και η προοπτική που προσδοκούν και που μπορεί να την εγγυηθεί ένα εκλογικά ισχυροποιημένο ΚΚΕ. Με πίστη στο ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ συνιστά τη μόνη διαφορετική πολιτική πρόταση, που γνώμονά της έχει τα λαϊκά συμφέροντα, με πίστη στη λαϊκή δύναμη, δίνουμε αυτήν τη μάχη, με αισιοδοξία και αυταπάρνηση έως την τελευταία μέρα.

Και είναι σκόπιμο να επισημάνουμε πως σ' αυτήν μας την προσπάθεια πολύτιμος βοηθός και καθοδηγητής είναι ο «Ριζοσπάστης». Αναντικατάστατη είναι η δική του συμβολή στην επίτευξη των εκλογικών μας στόχων. Το επόμενο διάστημα, κάθε μέρα, η μελέτη του και η διάδοσή του ας είναι καθημερινό μέλημα των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και όσων συστρατεύονται στο πλευρό τους, μπροστά στην κρίσιμη μάχη των βουλευτικών εκλογών.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ