Τρίτη 10 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΣΕΒ
Θα είμαι πάντα δίπλα σας

«Θα είμαι δίπλα σας από όποια θέση και αν κατέχω μετά τις εκλογές». Αυτό διαμήνυσε χτες προς τους μεγαλοβιομηχάνους ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφτηκε τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του οποίου ο πρόεδρος Οδ. Κυριακόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση σημείωσε ότι σε πολλά θέματα παρατηρήθηκε «σύμπτωση απόψεων». Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ευφορίας και οι βιομήχανοι του θύμισαν ότι τελευταία φορά που πολιτικός αρχηγός επισκέφτηκε τα γραφεία του, ήταν το Μάρτη του 1990, που τους είχε επισκεφθεί ο πατέρας του, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του ΣΕΒ και ίδιο αίτημα έχει κατατεθεί και στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βιομήχανοι ζήτησαν την παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου στην αναβάθμιση των σχέσεων των «κοινωνικών εταίρων». Οπως ειπώθηκε στη διάρκεια της κλειστής συζήτησης, αυτό που τους απασχολεί, δεν είναι μόνο το θέμα της υπογραφής της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το θέμα είναι η αγαστή συνεργασία των «κοινωνικών εταίρων» σε όλα τα θέματα. Σημαντικά θέματα που τέθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι η αποδέσμευση του κράτους από την επιχειρηματική δραστηριότητα και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. Κοινές ήταν οι απόψεις και στο θέμα της Παιδείας, όπου οι βιομήχανοι προτάσσουν τη σύνδεση της Παιδείας με τις ανάγκες των επιχειρήσεων...

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά τη λήξη της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «αποδεικνύει τη σημασία που δίνει στο διάλογο των κοινωνικών εταίρων». Ο ίδιος ανέφερε ότι «σε πολλά θέματα που συζητήσαμε, διαπιστώσαμε σύμπτωση απόψεων».

Ο Γ. Παπανδρέου, δήλωσε: «Η συνάντησή μου εδώ συμβολίζει τη βούλησή μου, την πρόθεσή μου, τη δέσμευσή μου - αν θέλετε - να δω μέσα από τη λογική αυτή της συμμετοχικής δημοκρατίας, τη στενή συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους, πιστεύω στο ρόλο τους, μέσα από το διάλογο να αντιμετωπίσουμε μεγάλα θέματα της χώρας μας».

Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα άλματα ωστόσο «έχουμε μπροστά μας όμως το φάσμα της απασχόλησης, το θέμα της δουλιάς, της ανεργίας, έχουμε την ανάγκη να κάνουμε τομές στη σχέση κράτους - πολίτη και σ' αυτή την περίπτωση και κράτους - επιχειρηματία, να βοηθήσουμε σε μια καλή σχέση και να μην υπονομευτεί η επιχειρηματικότητα μέσα από μια φιλολογία ή από μια κακή σχέση που είναι υπαρκτή λόγω της πολυνομίας και των προβλημάτων πολλές φορές που έχει το ελληνικό κράτος» και χαρακτήρισε το ρόλο του ΣΕΒ και των «κοινωνικών εταίρων» καθοριστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ