Τρίτη 10 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ερμο Περιστέρι

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το Περιστέρι γίνεται περιζήτητο όταν οι κάθε είδους ταγοί θέλουν να δείξουν τα φιλολαϊκά τους αισθήματα. Ετσι και ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε το Περιστέρι για να ασκήσει το εκλογικό του καθήκον στα πλαίσια της «συμμετοχικής δημοκρατίας» για την εκλογή του ίδιου στη θέση του προέδρου της «δημοκρατικής παράταξης».

Και την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου διάβαζε στις κάμερες το μήνυμα που εμπνεύστηκε περπατώντας στους δρόμους του Περιστερίου και έστειλε μέσω του Διαδικτύου, τηλεθεατής αναστέναξε και θυμήθηκε τον Οθωνα Λέφα Τετενέ.

Ηταν δε ο Οθων Λέφας Τετενές κατασκευαστής κατοικιών μετά τον πόλεμο και η μαρίδα τον είχε πείσει να σχηματίσει κόμμα και να κατέλθει σε κάποιες απ' τις εκλογές στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Εφτασε λοιπόν ο «μεγάλος αρχηγός» μέσα σε Κάντιλακ για να μιλήσει σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Ο υπηρέτης - που φορούσε φράκο και κασκέτο - άνοιξε την πόρτα κι ο αρχηγός μισοβγήκε απ' την Κάντιλακ. Αφού χαιρέτησε τη συγκεντρωμένη μαρίδα, είπε: «Γνωρίζω εγώ από προβλήματα των λαϊκών συνοικιών, διότι κατοικώ εις την Εκάλην».

Και αμέσως μετά μπήκε στην Κάντιλακ και έφυγε.

Και ο τηλεθεατής συμπλήρωσε: «Το διάβα του αποτυπώθηκε στο σύνθημα που γράφτηκε στους τοίχους: Κώθων Ελέφας Ντενεκές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ