Τρίτη 10 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Μαζική η συμμετοχή στη 14η Ειρηνοδρομία

Ο Δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος ενώ απευθύνεται στους ειρηνοδρόμους
Ο Δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος ενώ απευθύνεται στους ειρηνοδρόμους
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων από 5 ως 75 χρόνων, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί στη Νίκαια η 14η Ειρηνοδρομία - λαϊκός αγώνας δρόμου «Δημήτρης Σεϊτανίδης», που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ από το Γενάρη ως το Μάη του 2004.

Η Ειρηνοδρομία συνδιοργανώθηκε με δεκάδες μαζικούς φορείς της πόλης και υπό την αιγίδα του δήμου Νίκαιας, με στόχο να αναδειχτούν τα ιδανικά του πολιτισμού, της φιλίας, της δημοκρατίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς.

Στις 10 το πρωί οι αθλητές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο δήμαρχος της πόλης, ξεκίνησαν από τη Μάνδρα του Μπλόκου και διανύοντας μια διαδρομή τρεισήμισι χιλιομέτρων μέσα σε δρόμους της πόλης, τερμάτισαν στο ίδιο σημείο δίνοντας ένα ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα στον αγώνα.

«Γιατί με αίμα, όπως και σε αυτό το σημείο της πόλης και αγώνες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, κατά την απονομή των βραβείων, «κατακτήθηκε η ειρήνη και ίσως στο μέλλον χρειαστεί και άλλο αίμα και άλλοι αγώνες. Και πρέπει να μάθει η νεολαία να αγωνίζεται και να διεκδικεί».

Από την πλευρά της η Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια Πειραιά, αναφερόμενη στην Ολυμπιάδα της Ειρήνης τόνισε πως θα είναι το γεγονός της χρονιάς. Μια Ολυμπιάδα διαφορετική, από αυτές του χρήματος και της ντόπας, στην οποία θα πάρουν μέρος πάνω από 130 χώρες του κόσμου. «Ετσι παλεύουμε εμείς για την ειρήνη», πρόσθεσε και αναφερόμενη στην πρόσφατη φιέστα του ΠΑΣΟΚ στη Νίκαια επισήμανε την απουσία και αδιαφορία των κυβερνώντων για τους χιλιάδες απολυμένους όπως του Ποταμιάνου, της Ζώνης και τόνισε πως την απάντηση θα τη δώσει ο λαός με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ