Τρίτη 10 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Χαίρε θράσος απροσμέτρητο...

«Μνημείο» απαράμιλλου θράσους, μεγίστης υποκρισίας και αχαλίνωτης δημαγωγίας επιχείρησε να στήσει στον ματοβαμμένο τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, σύμβολο των αγροτικών αγώνων, ο Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Κιλελέρ, όπου βρέθηκε για ν' ακούσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας ανάδειξής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου, για να εξυπηρετήσει τα νεοφερμένα επικοινωνιακά τρικ χάριν των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε αυτή την κίνησή του «συμβολική». Επιχείρησε, δε, ακόμη και να οικειοποιηθεί τους αγροτικούς αγώνες, που με αυταρχισμό, βία και τ' αγροτοδικεία χτυπήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πείσει για το δήθεν ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Στη φιέστα που στήθηκε στο Κιλελέρ, ο Γ. Παπανδρέου σε μια επίδειξη αλαζονείας άνευ προηγουμένου, μεταξύ των άλλων, είπε: «Βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσά σας, ανάμεσα στον αγρότη και την αγρότισσα, στους ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου. Εδώ, στο χώρο αυτό υπάρχει μια μνήμη που θα ήθελα να τιμήσω. Μια μνήμη που μας ενώνει, μια μνήμη που μας δεσμεύει, μια μνήμη που μας εμπνέει στην αυριανή μας νέα πορεία». Δε δίστασε, μάλιστα, αφού έκανε λόγο για τη «νέα ενότητα» του κόμματός του ν' αναφερθεί στη «μεγάλη παράδοση της δημοκρατικής παράταξης από το φιλελευθερισμό μέχρι τους αγώνες των αγροτών, των εργαζομένων, του 114, της αντίστασης, της νεολαίας και του Πολυτεχνείου»!!! Ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην προειλημμένη απόφαση της ανάδειξής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «ένα πείραμα δημοκρατίας που πέτυχε».

Αυτά κι άλλα πολλά είπε κατά την επίσκεψή του στο Κιλελέρ ο Γ. Παπανδρέου, για να πείσει για τη «φιλολαϊκή στροφή» που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Και, αν μη τι άλλο, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο κοροϊδίας σε βάρος των αγροτών, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και προσβάλλοντας τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων τους, Θεσσαλών κολίγων. Ολοι γνωρίζουν ότι είναι «έργο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της οποίας είναι υπουργός επί σειρά ετών και συνυπογράφει τα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), έχοντας συνένοχο τη ΝΔ, το ξεκλήρισμα των 200.000 περίπου μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών από τα χωράφια τους, η χρεοκοπία χιλιάδων άλλων, οι εξευτελιστικές συντάξεις των γεροαγροτών, η ερήμωση της υπαίθρου. Είναι γνωστές οι νέες αποφάσεις στα πλαίσια της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, οι οποίες ως στόχο έχουν το ακόμα πιο βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών κι επιχειρηματιών.

Οι αγρότες, που εδώ και πολλά χρόνια δίνουν τη μάχη για να μην τους αρπάξουν τα χωράφια τους, ξέρουν πολύ καλά ποιους είχαν δίπλα τους και ποιους απέναντί τους. Απέναντί τους ήταν και είναι ο Γ. Παπανδρέου ως στέλεχος μιας κυβέρνησης που το Φλεβάρη του 1997 έστελνε τις δυνάμεις καταστολής στα μπλόκα των αγώνα για να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ και να προκαλέσουν ζημιές στις περιουσίες τους. Και κανείς από τους αγρότες δεν ξεχνά τις δίκες και τις καταδίκες χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς στα αγροτοδικεία, τις συκοφαντίες και τις κυβερνητικές βρισιές που ακούστηκαν, όπως «βαρυποινίτες» και «γαϊδούρια».

Και εν πάση περιπτώσει η προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να πείσει για τη «νέα εποχή» του κυβερνώντος κόμματος πέφτει στο κενό, αφού η ρότα της πολιτικής τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ κινείται ξεκάθαρα κατά και ενάντια στα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων και υπέρ των πλουσίων. Γι' αυτό και επιβάλλεται ξεκάθαρη να είναι και η απάντησή του λαού στις ερχόμενες εκλογές: «Μαύρο» στο δικομματισμό και ψήφο στο ΚΚΕ, που με συνέπεια και συνέχεια υπερασπίζεται και μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική τιμή με μαζική συμμετοχή (2007-03-15 00:00:00.0)
Την Κυριακή ο αγωνιστικός γιορτασμός (2004-03-16 00:00:00.0)
Σκληρή η τιμωρία (2004-02-21 00:00:00.0)
Αγωνιστικό Κιλελέρ (2002-03-27 00:00:00.0)
Κυβερνητική «φιέστα» στο Κιλελέρ (2000-03-27 00:00:00.0)
"Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη" (1998-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ