Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Σκοτάδι (1)...«Η μία μετά την άλλη προστίθενται οι ψηφίδες που διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό πολιτικό παζλ, το οποίο μοιάζει να βγαίνει μέσα από τις σκοτεινότερες σελίδες της προδικτατορικής Δεξιάς, τότε που οι παρακομματικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί διαμόρφωναν τις τύχες του τόπου και υποχρέωναν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ν' αναρωτιέται "ποιος κυβερνά επιτέλους αυτό τον τόπο;". Αν μάλιστα ο σημερινός ηγέτης της συντηρητικής παράταξης είναι ειλικρινής στις προθέσεις που εκδηλώνει και στις θέσεις που διατυπώνει, τότε δεν αποκλείεται να υποχρεωθεί ίσως και μέσα στα επόμενα 24ωρα ν' αναρωτηθεί "ποιος διοικεί επιτέλους αυτό το κόμμα;" γιατί προφανέστατα μόνο εκείνος δεν το κάνει» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

Σκοτάδι (2)...«Αν κάτι αναδύεται απ' αυτή την εκτροπή του εκλογικού αγώνα είναι η καθεστωτική αγωνία του κυβερνώντος κόμματος μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας της εξουσίας. Τούτο είναι υπέρτατο αγαθό για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και έναντι αυτού θυσιάζουν τα πάντα. Ομως έτσι η πολιτική υποχωρεί, ο εκλογικός αγώνας εκφεύγει των δημοκρατικών ορίων, παραπέμποντας σε ένα μέλλον σκοτεινό και άκρως προβληματικό. Ο,τι όμως και αν εφευρίσκει ο καθεστωτικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος δεν μπορεί να αναιρέσει το κυρίαρχο αίτημα της πολιτικής αλλαγής αυτό που καθοδηγεί τη βούληση των περισσοτέρων πολιτών» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Σκοτάδι (3)...«Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ, το οποίο με κάθε ευκαιρία δημιουργεί προβλήματα στη Δημοκρατία. Ηδη ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER είναι φιμωμένος και δεν μπορεί να δείξει τις πομπές του ΠΑΣΟΚ. Μόνον που η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναζήσει εποχές κατά τις οποίες χαλκευμένες φωτογραφίες ενός πρωθυπουργού δημοσιεύονταν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες οι οποίες στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια του "σκληρού ροκ", δεν μπορεί να ξαναγυρίσει στο παρελθόν» (Από το άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ