Κυριακή 7 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Πρόκληση κρίσης από το εγχειρίδιο της CIA

Από τις διαδηλώσεις ενάντια στις επεμβάσεις των ΗΠΑ
Από τις διαδηλώσεις ενάντια στις επεμβάσεις των ΗΠΑ
Η Βενεζουέλα «διολισθαίνει προς τον ολοκληρωτισμό... κάτι που θα έπρεπε να ενοχλεί τους πάντες» κατά τον επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, στρατηγό Τζέιμς Χιλ, με αφορμή τις συγκρούσεις ακόμη και τους νεκρούς στις συγκεντρώσεις των ολίγων εκατοντάδων οπαδών της αντιπολίτευσης. Νεκροί από πραγματικά πυρά που χρησιμοποιούν οι «δημοκρατικοί διαδηλωτές».

Οι δηλώσεις του στρατηγού Χιλ αντανακλούν την αγωνία της αμερικανικής κυβέρνησης να «τελειώνουν» με τον Τσάβες αλλά και τον Κάστρο... Το χρονοδιάγραμμα έχει δοθεί από τον ίδιο το «νονό» Κόλιν Πάουελ: Μέχρι το καλοκαίρι του 2004. Ενώ για τη Βενεζουέλα το χρονοδιάγραμμα είναι πιο βραχυπρόθεσμο. Απρίλης του 2004.

Το σχέδιο αποσταθεροποίησης έχει τεθεί σε εφαρμογή και για την περίπτωση της Βενεζουέλας βρίσκεται στη μέση της εκδήλωσής του. Πρόκληση χάους και αναρχίας με αφορμή την προσφυγή σε δημοψήφισμα.

Οι εικόνες «οπαδών» της αντιπολίτευσης διά μέσου των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών - διαδραματίζουν τον πιο κρίσιμο ρόλο στο σχέδιο υπονόμευσης και ανατροπής παρουσιάζοντας ακόμη και προπέρσινα πλάνα προκειμένου να δικαιολογήσουν την εικόνα «της λαϊκής εξέγερσης» και «τα εγκλήματα» της κυβέρνησης Τσάβες, τη στιγμή που καλούν τον κόσμο με υστερικό τρόπο να ανατρέψει την κυβέρνηση - αναμεταδίδονται από τα πρακτορεία. Οι δημοσιογράφοι αντιγράφουν την είδηση χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να τη διασταυρώσουν...

Εννοείται ότι ειδήσεις για το ταξίδι του Μανουέλ Κόβα και Κ. Σαμπράνο, εκ των ηγετικών στελεχών της ξεπουλημένης Συνομοσπονδίας Εργατών-CTV, στις ΗΠΑ, όπου συνάντησαν μέλη του Κογκρέσου, της μαφίας του Μαϊάμι και των εκλεκτών της στην κυβέρνηση Μπους, Ρότζερ Νοριέγκα και Οτο Ράιχ, δεν υφίστανται. Ούτε οι ειδήσεις για την εκπαίδευση Βενεζουελάνων «μαχητών» στο Μαϊάμι αλλά και στο Περού, που στέλνονται στην Κολομβία και μαζί με ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς της Κολομβίας δρουν στα σύνορα αλλά ακόμη και στην ίδια τη Βενεζουέλα.

Παράλληλα, κιβώτια με όπλα και πολεμικό υλικό στέλνονται μαζικώς από τις ΗΠΑ. Μόλις πριν από δύο βδομάδες κατασχέθηκαν δεκάδες κιβώτια με τουφέκια και ημιαυτόματα στο λιμάνι του Μαρακαΐμπο. Τέλος, εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια συρρέουν συνεχώς από τις ΗΠΑ, προκειμένου οι οπαδοί της «αντιπολίτευσης» να «απειλούν» ότι... «εδώ θα γίνει Αϊτή».

Δυστυχώς για τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Ούγο Τσάβες Φρίας έχει αποδειχθεί πολύ «σκληρό καρύδι» για ένα και μόνο λόγο: Είναι ο λαός, το λαϊκό κίνημα και η επαναστατική πρωτοπορία που κάνει τη διαφορά. Και το κάλεσμα του ΚΚ Βενεζουέλας να γίνει ο Απρίλης, μήνας αλληλεγγύης στην «μπολιβαριανή επανάσταση», πρέπει να ακουστεί παντού.


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ