Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Θαύμα εάν δε σημειωθεί επίθεση στο Λονδίνο»...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Αναπόφευκτο θεωρεί τόσο ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ όσο και ο δήμαρχος του Λονδίνου ένα τρομοκρατικό χτύπημα και ο τρόμος έχει καταλάβει πλέον όλους τους Βρετανούς. Παρ' όλα αυτά ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει στη «γραμμή» Μπους... ότι η τρομοκρατία είναι «ένας πόλεμος ενάντια στο δικό μας τρόπο ζωής, ένας πόλεμος κατά της ελευθερίας μας» και ο μόνος τρόπος να νικήσουμε σε αυτό τον πόλεμο είναι «να παραμείνει η διεθνής κοινότητα αταλάντευτη».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Τόνι Μπλερ στη Βουλή των Κοινοτήτων και «αυτοί οι φανατικοί δε θα υποχωρήσουν μπροστά σε οτιδήποτε, προκειμένου να πετύχουν στο φανατικό τους στόχο, που βασίζεται σε λανθασμένη ερμηνεία του Ισλάμ» και κατέληξε ότι «η μόνη εναλλακτική λύση που υπάρχει είναι να τους αντιμετωπίσουμε, αλλιώς θα ηττηθούμε»... «Γι' αυτό πρέπει να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας δήλωσε ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και παρά τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί στην αντιμετώπιση τρομοκρατών, η πραγματοποίηση μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Βρετανία κάθε άλλο από το να αποκλειστεί μπορεί.

Παράλληλα, ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ σερ Τζον Στίβενς ζήτησε από τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή για οτιδήποτε μοιάζει ύποπτο, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι μόνο στο τρένο ή το μετρό, αλλά και στα λεωφορεία, καθώς επίσης σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, ακόμη και στα μπαρ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστόουν υπογράμμισε ότι θα είναι θαύμα εάν δε σημειωθεί επίθεση κατά της βρετανικής πρωτεύουσας. «Δεδομένου ότι κάποιοι είναι έτοιμοι να δώσουν τις ζωές τους, θα ήταν ασύλληπτο το ενδεχόμενο κάποιος να μην καταφέρει να εισχωρήσει στο Λονδίνο», παρατήρησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ