Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Μεγάλη ανησυχία αλλά και ασυναρτησίες

ΡΩΜΗ.- Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει μεταξύ των Ιταλών η ανησυχία για ένα ενδεχόμενο χτύπημα «ισλαμιστών τρομοκρατών» στο εσωτερικό της χώρας. Τους φόβους των Ιταλών πυροδοτούν τις τελευταίες μέρες διάφοροι «ειδικοί», αλλά και άσχετοι, που «γνωρίζουν» ακόμα και τις ημερομηνίες, στις οποίες θα γίνουν οι επιθέσεις, ενώ καθησυχαστική προσπαθεί να εμφανιστεί η κυβέρνηση.

Χτες χαρακτηριστικά δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση της «ROS», μυστικής υπηρεσίας των καραμπινιέρων, στην οποία γίνεται λόγος για την ύπαρξη ομάδων «καμικάζι», που είναι έτοιμες να δράσουν στην Ιταλία. Σύμφωνα με την έκθεση, πρόκειται για 80 ισλαμιστές που ζουν σε διάφορες ιταλικές πόλεις και οι οποίοι είναι έτοιμοι να «θυσιαστούν για τον ιερό αγώνα». Ολα αυτά τα άτομα παρακολουθούνται από τις ιταλικές υπηρεσίες. Ο υπουργός Εσωτερικών Τζουζέπε Πιζάνου, πάντως, διέψευσε αυτές τις πληροφορίες και υποστήριξε ότι δεν αναμένεται άμεση απειλή.

Ο πρωθυπουργός της χώρας πάντως, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πάντα «υπεύθυνος», έδωσε τη δική του ερμηνεία για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη. «Είμαι πεπεισμένος ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ΕΤΑ πήρε μέρος στις επιθέσεις της 11ης Μάρτη: Η τεχνική είναι πολύ εκλεπτυσμένη, η επιλογή της στιγμής... τα ξεχασμένα ίχνη των ισλαμιστών εδώ και εκεί φαίνονται πολύ ύποπτα», υποστήριξε με «αφοπλιστική λογική» ο Μπερλουσκόνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ