Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Αυξάνεται ο αντιαμερικανισμός

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ενα χρόνο μετά την εισβολή στο Ιράκ ο αντιαμερικανισμός σε όλο τον κόσμο δε λέει να κοπάσει. Αντιθέτως, δείχνει να αυξάνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση αμερικανικού ερευνητικού κέντρου «Pew», διαψεύδοντας και τους ίδιους τους ερευνητές που ανέμεναν μία έστω σχετική μείωσή του.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 9 χώρες του κόσμου αποκαλύπτει συγκεκριμένα ότι οι μουσουλμανικές χώρες είναι οργισμένες με τις ΗΠΑ. Ενώ το μίσος έχει μειωθεί, η οργή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθεί να «διαποτίζει» τις χώρες κυρίως με μουσουλμανικό πληθυσμό στις οποίες διεξήχθη η δημοσκόπηση. Ενώ οι ΗΠΑ δεν είναι δημοφιλείς στις χώρες αυτές, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι και προστίθεται ότι υπάρχει σημαντική υποστήριξη μεταξύ των μουσουλμάνων για τις επιθέσεις αυτοκτονίας... «Ακόμη και στην Τουρκία το ένα τρίτο υποστηρίζει επιθέσεις αυτοκτονίας κατά αμερικανικών στόχων».

Αυξανόμενο και το ποσοστό των Ευρωπαίων, που μάλιστα θέλει διπλωματικό και στρατιωτικό διαζύγιο από την Ουάσιγκτον. Στη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία περισσότερος κόσμος είναι τώρα κατά του πολέμου σε σχέση με τον περασμένο Μάη, όταν κατέρρευσε το καθεστώς στη Βαγδάτη. Τέλος, μεγάλο ποσοστό χιλιάδων πολιτών στις εννέα χώρες που πραγματοποιήθηκε η έρευνα δήλωσε ότι ο στόχος των ΗΠΑ είναι ο έλεγχος του πετρελαίου και η παγκόσμια κυριαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ