Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες και περιοδείες

«Παντρολογήματα» από το «Δόλιχο» και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
«Παντρολογήματα» από το «Δόλιχο» και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
«Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου, η δεύτερη χειμερινή παράσταση της «Νέας Σκηνής» του Λευτέρη Βογιατζή, ανεβαίνει την Κυριακή των Βαΐων, στο «Θέατρο της Οδού Κυκλάδων». Είναι το δεύτερο έργο του Μολιέρου που σκηνοθετεί ο Λευτέρης Βογιατζής, μετά τον «Μισάνθρωπο» (1996, σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη).

Ο Λευτέρης Βογιατζής υποδύεται τον Αρνόλφο, έναν ώριμο άντρα που θέλει να παντρευτεί, αλλά τρέμει στην ιδέα ότι θα τον απατήσει η γυναίκα του. Υιοθετεί, λοιπόν, ένα κοριτσάκι, το οποίο φροντίζει να μεγαλώσει μέσα στην άγνοια και τον τρόμο της αμαρτίας, ώστε να μπορέσει ήσυχος, κάποια στιγμή, να το παντρευτεί. Η φύση, όμως, έρχεται να του χαλάσει όλες του τις κατασκευές και τα τεχνάσματα. Η Αγνή τρομοκρατημένη καθώς είναι από τον κηδεμόνα της, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να της εμπνεύσει φιλικά συναισθήματα, το σκάει με τον πρώτο νεαρό που βρίσκει μπροστά της.

Η μετάφραση είναι της Χρύσας Προκοπάκη, τα σκηνικά - κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου και η μουσική του Νίκου Κηπουργού. Παίζουν: Λευτέρης Βογιατζής, Αγγελική Παπούλια, Νίκος Κουρής, Αλεξάνδρα Λέρτα, Ακης Βλουτής, Αγγελος Μπούρας, Στέργιος Νενές, Προκόπης Πολίτης.

Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα παίζονται στην Αθήνα τα έργα «Μαμά μην τρέχεις» («Διάνα») και «Από έρωτα» («Αθηνών»). Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη. Η κωμωδία της Ελένης Ράντου «Μαμά μην τρέχεις» μετακομίζει στο «Ράδιο Σίτυ» της Θεσσαλονίκης, από την Κυριακή του Πάσχα. Παίζουν: Ελένη Ράντου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σάκης Μπουλάς, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Κατερίνα Τσάβαλου, Ράνια Ιωαννίδου. Το έργο «Από έρωτα» του Θοδωρή Αθερίδη, επίσης, από Κυριακή του Πάσχα, θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Εγνατία» της Θεσσαλονίκης. Παίζουν: Θ. Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη.

  • Η κλασική κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ «Παντρολογήματα», (συμπαραγωγή του θιάσου «Δόλιχος» και του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης), μετακόμισε στην Κοζάνη, όπου θα παίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, ενώ από 14- 25/4 θα ξαναπαιχτεί στο «Πορεία». Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μετάφραση των Λεωνίδα Καρατζά - Δημήτρη Τάρλοου, σκηνικά Αντώνη Δαγκλίδη, κοστούμια Κλερ Μπρέισγουελ, μουσική Νίκου Πλάτανου. Παίζουν: Δημήτρης Τάρλοου, Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργος Μακρής, Αιμίλιος Χειλάκης, Ταμίλα Κουλίεβα, Μπέτυ Νικολέση, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Αρτο Απαρτιάν, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ανδρέας Νάτσιος.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραστάσεις εντός και εκτός (2012-06-01 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις (2010-02-18 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις (2005-01-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-05-30 00:00:00.0)
μια παράσταση (2000-05-26 00:00:00.0)
Διαχρονικός "Μισάνθρωπος" (1996-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ