Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Κι όπως πάντα... «ΣΥΝέπεια»

Το «ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει, ή καλό καιρό θα κάνει» δεν είναι πολιτική θέση, ούτε έντιμη πολιτική στάση. Το αυτό ισχύει για τον απλό καθημερινό πολίτη και πολύ περισσότερο για τα κόμματα. Το ξέρουν οι πάντες. Το ξέρει και ο ΣΥΝ. Επομένως, είναι απολύτως συνειδητή η τακτική της Κουμουνδούρου. Τι κάνουν, λοιπόν, με το Κυπριακό:

Αφ' ενός «κρυβόμαστε και εμείς πίσω από το ΑΚΕΛ», όπως τους «κατάγγειλε» ακόμα και η «Αυγή» (!), την περασμένη Παρασκευή. Αφ' ετέρου, θέλουν πίσω από μια στάση που θυμίζει μαθητευόμενους σε... «μετεωρολογικό» δελτίο, να περάσουν «απαλά» την πολιτική τους θέση και - κυρίως - τη συμμετοχή τους στο μέτωπο όσων πιέζουν και εκβιάζουν τον κυπριακό λαό να συναινέσει. Η θέση τους δεν είναι άλλη από το «ναι» στο «σχέδιο Ανάν».

***

Οπως συμβαίνει πάντα, όμως, δε χωρούν δυο καρπούζια σε μια μασχάλη. Και τότε αρχίζουν οι αντιφάσεις. Από τη μια θέλουν να καμώνονται τους «Αριστερούς». Από την άλλη πώς να το καταφέρουν, όταν στηρίζουν ιμπεριαλιστικά εκτρώματα όπως το εν λόγω σχέδιο; Ως εκ τούτου, μοιραία πια, αρχίζουν να γρονθοκοπούν ακόμα και τη σοβαρότητα, την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Ετσι, είδαμε τον υπεύθυνο Τύπου του ΣΥΝ να υποκρίνεται σε άρθρο του στην Αυγή (2/4) ότι «αρνήθηκαν σωστά» την υπογραφή του σχεδίου Ανάν οι Ελληνοκύπριοι στη Λουκέρνη. Αλλά αν στη Λουκέρνη το «αρνήθηκαν σωστά», τότε γιατί θα πρέπει στη Λευκωσία να το... υπερψηφίσουν και αυτό να είναι και πάλι «σωστό» (!);..

***

Και τελικά: Τι είναι το «σωστό» για τον ΣΥΝ; Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι; Και με τον Ανάν και με τους Κύπριους; Οχι, φυσικά. Και ευτυχώς γιατί εδώ υπήρξε μια σαφέστατη απάντηση (επιτέλους) από τον ΣΥΝ. Την έδωσε αρμοδίως ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, ο κ. Π. Τριγάζης σε δικό του άρθρο στην προχτεσινή κυριακάτικη «Αυγή».

Το άρθρο ήταν μια ολόκληρη σελίδα, αλλά ο τόνος είχε δοθεί ήδη από τον εξαιρετικά εύγλωττο τίτλο του: «Μην πυροβολείτε τον Ανάν!» ήταν ο τίτλος του άρθρου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ