Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: «Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει και πάλι από την Ελλάδα... τον δραστικό περιορισμό των δαπανών μεταξύ των οποίων και αυτών που αφορούν στους μισθούς, καθώς και τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και κυρίως του συνταξιοδοτικού. Τέλος θα ζητήσει αλλαγές στη διαπραγμάτευση των μισθών, ώστε οι αποδοχές των εργαζομένων να αντανακλούν τις διαφορές στην παραγωγικότητα και την υιοθέτηση "σύγχρονων μοντέλων οργάνωσης της εργασίας" για να γίνει πιο ευέλικτη η αγορά εργασίας» (Φίλιος Στάγκος από τις Βρυξέλλες για τα «ΝΕΑ»).

ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»: «Ο αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων στην Αθήνα και οι ανεπαρκείς προδιαγραφές ασφαλείας ευθύνονται για δεκάδες εργατικά ατυχήματα, με σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους, που δε βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής "Ιντιπέντετ". Επικαλούμενη "εμπιστευτική έκθεση" η εφημερίδα κάνει λόγο για 13 θανάτους ξένων εργατών από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Δεκέμβριο του 2003. Υποστηρίζει ακόμη ότι η λίστα των νεκρών που συντάχθηκε από συνδικαλιστές και κόμματα της αντιπολίτευσης δε δημοσιοποιήθηκε διότι σύμφωνα με τα λεγόμενα Ελλήνων δημοσιογράφων προσέκρουσε σε μια συνωμοσία σιωπής των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. (...). Οι θάνατοι είναι όμως μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς σε κάθε μοιραίο ατύχημα αντιστοιχούν τουλάχιστον 80 σοβαροί τραυματισμοί» (Ανταπόκριση από το Λονδίνο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ»: «Μισθοφόροι που είχαν υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είχαν λάβει υψηλή εκπαίδευση και όχι εργολάβοι ήταν οι τέσσερις Αμερικανοί που σκοτώθηκαν στη Φαλούτζα από αντάρτες και τα πτώματά τους διαμελίστηκαν στη συνέχεια από το εξαγριωμένο πλήθος, αποκάλυψε χτες η εταιρία "Blackwater Security Consulting" για λογαριασμό της οποίας εργάζονταν τα θύματα» (Το ρεπορτάζ στην κυριακάτικη «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ