Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Κορύφωση την Κυριακή 9 Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Με πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα πρόκειται να ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα η Ολυμπιάδα Ειρήνης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Πρόκειται για μια παρέμβαση του ελληνικού φιλειρηνικού κινήματος με διεθνή ακτινοβολία, που στοχεύει στην ανάδειξη των πραγματικών αξιών του Ολυμπιακού πνεύματος, την ευγενική άμιλλα, τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα. Αξίες οι οποίες αναιρούνται μέσα στις συνθήκες που διεξάγονται σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, συνθήκες αστυνόμευσης, στρατιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης των αγώνων και απάνθρωπης εκμετάλλευσης των αθλητών.

Στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης πραγματοποιούνται πολιτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που προβάλλουν τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας. Παράλληλα αναδεικνύεται η απάνθρωπη, πολύπλευρη δράση του ιμπεριαλισμού, τόσο σε επίπεδο πολεμικών επιθέσεων, όσο σε επίπεδο οικονομικής εξάρτησης, εξαθλίωσης, πείνας και θανάτου, όπου οδηγεί η πολιτική του χώρες και λαούς ολόκληρους.

Μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται η Ολυμπιάδα Ειρήνης αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς για τα κινήματα αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμούς του διεθνώς. Επιβεβαιώνεται ότι το φιλειρηνικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα δεν είναι παρατηρητής των εξελίξεων ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας Ειρήνης συμμετέχουν δεκάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, προσωπικότητες από τον Αθλητισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι. Επίσης, αντιπρόσωποι της ΠΟΔΝ, της ΠΔΟΓ, της ΠΣΟ και άλλων παγκόσμιων οργανώσεων και κινημάτων.

Η έναρξη της Ολυμπιάδας Ειρήνης έγινε στις 10 και 11 του Γενάρη, με τη μεγάλη Ειρηνοδρομία που έλαβε χώρα στη διαδρομή Δελφοί - Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Τρίπολη - Νεμέα - Ισθμια - Μέγαρα - Ελευσίνα - Χαϊδάρι - Ακρόπολη. Μέσα στον Απρίλη από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε συνεργασία με μαζικούς φορείς προγραμματίζονται διάφορες πολιτιστικές - αθλητικές εκδηλώσεις και συναντήσεις.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει στις 9 Μάη του 2004, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με πορείες σε διάφορες πόλεις και τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης από τον Τύμβο του Μαραθώνα στο Σύνταγμα, όπου θα γίνει και αντιπολεμική συναυλία. Την ίδια μέρα, στις 9 Μάη, ολοκληρώνεται στην Αθήνα και το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), όπου θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 130 εκπρόσωποι από φιλειρηνικά κινήματα και αντιπολεμικές οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια αυτή συνάντηση θα αποτελέσει ένα βήμα διεθνούς προβολής και ανάδειξης της Ολυμπιάδας Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ