Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μοιρολατρικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ότι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ απειλεί με εκστρατεία διεθνούς αναγνώρισης των τετελεσμένων της εισβολής, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα «συνιστά» περισσότερη μελέτη του «σχεδίου Ανάν» και πως ΗΠΑ, Βρετανία και άλλοι «ενδιαφερόμενοι» κάνουν συνεχή διαβήματα, κατά τα άλλα, ο κυπριακός λαός είναι ελεύθερος να αποφασίσει για το μέλλον του.

Βεβαίως, να μην ξεχνάμε και αυτούς, που έχουν αναλάβει εργολαβικά να μετατρέπουν τις «έξωθεν» πιέσεις σε εσωτερικά διλήμματα, ώριμη σκέψη, νηφαλιότητα, διορατικότητα ή όποιον άλλον όρο επιλέξουν. Υπάρχουν, βλέπετε, πολλοί καλοθελητές...

Ανεξάρτητα, πάντως, με το πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία, ας σταματήσουν ορισμένοι επαγγελματίες μοιρολάτρες να λένε με διάφορους τρόπους ότι «δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα». Οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν προέκυψαν από μόνες τους...

Συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν συγκεκριμένα πράγματα, υιοθέτησαν συγκεκριμένες πολιτικές και σκεπτικά και έβαλαν υπογραφές σε πολύ συγκεκριμένα κείμενα.

ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΣ ΗΤΑΝ σήμερα ο Τόμας Μίλερ. Και με τον Πέτρο Μολυβιάτη συναντήθηκε, και με τον Γιώργο Παπανδρέου. Υποθέτουμε ότι θα έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις και δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς το περιεχόμενό τους.

Από την άλλη, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο νυν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν μπορεί παρά να συναντώνται με τους πρεσβευτές. Μόνον, που δύσκολα πείθεται κανείς, αυτόν τον καιρό, πως πρόκειται για εθιμοτυπικές συναντήσεις ρουτίνας.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ διαπράττονται στο Ιράκ, κατά τον Τζορτζ Μπους, που διαμήνυσε χτες ότι δε θα καμφθούν από αυτά οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα, πώς γίνεται και αποτελούν βιαιότητες οι επιθέσεις της ιρακινής αντίστασης και όχι ό,τι κάνουν οι δυνάμεις εισβολής και κατοχής της πολύπαθης αυτής χώρας, μόνον ένας ...Αμερικανός Πρόεδρος μπορεί να το εξηγήσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ