Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τη σύλληψη του Σινάν Μποζκούρτ

Διευρύνονται οι αντιδράσεις για την άδικη σύλληψη και την πιθανή έκδοση του Τούρκου Σινάν Μποζκούρτ, στη Γερμανία, ως τρομοκράτη. Ειδικά, ενόψει της εφαρμογής του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και των προσχημάτων που βρίσκουν οι ελληνικές αρχές, προκειμένου να δημιουργούν τρομοκράτες, λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το «Συντονιστικό Φορέων και Οργανώσεων για την απελευθέρωση και τη μη έκδοση του Σινάν Μποζκούρτ», που αριθμεί περίπου 40 φορείς και μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967 - 1974, τη Δημοκρατική Συσπείρωση, την ΕΕΔΔΑ, την ΟΓΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας κ.ά., διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες, η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», μαζί με πλήθος φορέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, 5μελής αντιπροσωπεία από την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων και δικηγόρους, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Παναγιώτη Πανούρη. Ο τελευταίος τούς επισήμανε πως ήταν άσχημη η εικόνα του Σινάν με αλεξίσφαιρο γιλέκο και είπε πως δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί στη Γερμανία, αφού μπορεί εκεί η οργάνωση να είναι παράνομη, αλλά στην Ελλάδα είναι νόμιμη.

Τέλος, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με δελτίο Τύπου, καταδικάζει τη σύλληψη του Σινάν, απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του, καθώς και την απόρριψη του αιτήματος των γερμανικών αρχών για την έκδοσή του.

Νέες συλλήψεις στην Τουρκία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι που συνελήφθησαν ως «ύποπτοι» για συμμετοχή ή σχέσεις (!) με την εκτός νόμου οργάνωση της τουρκικής αριστεράς Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP-C) οδηγήθηκαν χτες σε Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας, για να πάρουν ημερομηνία δίκης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Ζαμάν. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ένας δικηγόρος, ο Μπεχίτζ Ασκί.

Στο μεταξύ, τα πρακτορεία Ανατολή, Γαλλικό και Ρόιτερς έκαναν λόγο χτες και για «νέες» συλλήψεις τουλάχιστον 8 «ατόμων» σε επιχειρήσεις σε τρεις τουρκικές πόλεις, στην Κωνσταντινούπολη, στην Προύσσα και στη Σμύρνη. Αν πράγματι πρόκειται για νέες συλλήψεις, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί διεθνώς, στην Τουρκία και πέντε χώρες της ΕΕ, ανεβαίνει σε τουλάχιστον 71.

Σε μια ακόμη χτεσινή εξέλιξη, η ΕΕ διατήρησε στις «τρομολίστες» της το κουρδικό ΡΚΚ, το KADEK και KONGRA - GEL.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ