Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιστολή με «οδηγίες»

«Την προηγούμενη Τρίτη, στις 6.29 το πρωί, λίγες μόνον ώρες μετά την επίσημη κατάθεση του σχεδίου Ανάν στις αντιπροσωπείες στη Λουκέρνη, ένας μεγάλος αριθμός επωνύμων αποδεκτών έλαβε μια πολυσέλιδη επιστολή στα αγγλικά με ελληνικό παράρτημα, με το ίδιο περιεχόμενο, την ίδια ακριβώς εντολή και με ύφος εξουσίας».

Αυτά γράφει η Κύρα Αδάμ στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία», σημειώνοντας ότι η επιστολή «δεν έχει αναγνωρίσιμο αποστολέα, έχει όμως απολύτως συγκεκριμένο περιεχόμενο και σαφή εντολή». Το ρεπορτάζ της συναδέλφου σημειώνει συνοπτικά το περιεχόμενο της πολυσέλιδης επιστολής, παραθέτοντας και χαρακτηριστικά αποσπάσματα (Π.χ. «Η ευρεία παραπληροφόρηση για το σχέδιο Ανάν έχει πάει πολύ μακριά και γι' αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα») και κλείνει ως εξής: «Και τέλος ακολουθεί μια μετάφραση στα ελληνικά των επιχειρημάτων υπέρ της λύσης Ανάν, τα οποία έκτοτε έχουν τηρηθεί με ευλάβεια στη σχετική αρθρογραφία υπέρ της αποδοχής του σχεδίου Ανάν».

Ποιος, άραγε, να είναι ο αποστολέας της επιστολής, η βαρύτητα του οποίου είναι τέτοια, έτσι ώστε, να τηρούνται με ευλάβεια οι οδηγίες - εντολές του από τους εγχώριους «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης; Μήπως, γνωρίζει σχετικά ο κ. Μίλερ..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ