Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Επί το έργον ο Τ. Μίλερ

Ασφυκτικές πιέσεις από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα

Σε ρόλο συντονιστή της «καμπάνιας» υπέρ του «ναι» στο «σχέδιο Ανάν» εμφανίζεται ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, ο οποίος χτες ζήτησε και συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου.

Οι επαφές του Αμερικανού διπλωμάτη αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαβουλεύονται ήδη με τα κυπριακά κόμματα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα στην Κύπρο όπου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η συντριπτική πλειοψηφία του λαού τάσσεται κατά του «σχεδίου». Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, βρίσκεται από χτες στη Λευκωσία αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, που αποτελείται από την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Α. Τσοχατζόπουλο και τον Γ. Παπαντωνίου. Σήμερα, θα φτάσει στη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαλινάκης και ο Γραμματέας της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών ο Αμερικανός πρεσβευτής χτες, περιγράφοντας τις επιδιώξεις της Ουάσιγκτον, στις 19 μέρες που μεσολαβούν μέχρι τα δημοψηφίσματα μπορούν να αλλάξουν πολλά σε σχέση με το κλίμα που επικρατεί στην Κύπρο.

Ο Τόμας Μίλερ σημείωσε, επίσης, ότι οι Κύπριοι θα πρέπει να ενημερωθούν για το περιεχόμενο του σχεδίου, καθώς καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του νησιού.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές απόψεις και αναλύσεις γύρω από το σχέδιο. Ωστόσο, επέμεινε στην άποψη ότι απαιτείται ενημέρωση γύρω από το περιεχόμενό του. Μάλιστα, μέσα από αυτή τη λογική, υποστήριξε με σκωπτικό ύφος ότι η ελληνική κοινή γνώμη, η οποία τοποθετείται έναντι του «σχεδίου» δεν έχει γνώση του περιεχομένου του. Ξέρω, είπε ο Τ. Μίλερ, ότι οι Ελληνες δεν ψηφίζουν στο δημοψήφισμα. Ωστόσο, καλό θα ήταν, συνέχισε, στις δημοσκοπήσεις να τους γίνεται και η ερώτηση, αν έχουν διαβάσει το «σχέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ