Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το συσσίτιο

«Μία κοπέλα ζει με συσσίτιο της Εκκλησίας, άλλη έχει παιδί με ειδικές ανάγκες, τα λεφτά είναι λίγα αλλά μπορούμε να κλείνουμε τρύπες. Δε γίνεσαι καθαρίστρια από μεράκι» (η υπό απόλυση Βασιλική Σιόγκα στο «ΕΘΝΟΣ»)

Τα φτωχαδάκια

Η προσωπική περιουσία του Ινγβαρ Κάμπραντ, ιδιοκτήτη της ΙΚΕΑ, ανέρχεται σε 53 εκατομμύρια δολάρια. Του Μπιλ Γκέιτς της «Μάικροσοφτ» 47 εκατομμύρια δολάρια (κοινής λήψης ανακοίνωση για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη)

Τα δανεικά

«Η πασχαλινή αγορά δεν πρόκειται να τροφοδοτηθεί από το Δώρο, αφού αυτό θα κατευθυνθεί σε δόσεις δανείων, αλλά από νέα καταναλωτικά δάνεια. Τα νοικοκυριά εν ολίγοις εξαναγκάζονται να λειτουργούν όπως και η οικονομία. Δανείζονται για να καλύψουν δόσεις παλιότερων δανείων. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Είναι παρακμή» (το κύριο άρθρο στη «ΧΩΡΑ»)

Η προετοιμασία

«Πρέπει, επιτέλους, να αποτινάξουμε τους αριστερούς μύθους που ταλανίζουν τη χώρα. Χωρίς λεφτά κοινωνική πολιτική δε γίνεται. Αρα ή θα πρέπει να πληρώνουμε περισσότερους φόρους ή να κόψουμε τις αμυντικές δαπάνες ή τις κοινωνικές» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»)

Η απόφαση

«Η εγκύκλιος κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2005 θα ορίζει ασφυκτικά πλαίσια αυξήσεων κονδυλίων από 2-4% για καταναλωτικές και λειτουργικές δαπάνες ενώ το κονδύλι μισθοδοσίας δεν θα αυξηθεί πέραν του 5%, με ονομαστικές αυξήσεις που δεν θα ξεπερνούν το 2-3%» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ