Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις συμπαράστασης

Συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους οι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, προκειμένου να εκφραστεί πολύμορφα η συμπαράσταση προς τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που κρατούνται στις φυλακές της Κομοτηνής και της Δράμας.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία φορέων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ροδόπης για τα Δημοκρατική Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες, μετέβη στις φυλακές Κομοτηνής, προκειμένου να επιδώσει στον Σινάν Μποσκούρτ το ψήφισμα συμπαράστασης, με το οποίο απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωσή τους, καθώς και να μην εκδοθεί στις γερμανικές αρχές, οι οποίες τον αναζητούν, προκειμένου να τον διώξουν για την αντιιμπεριαλιστική του δράση. Τελικά, το κείμενο παρέλαβε ο διευθυντής των φυλακών κ. Ευτυχίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα το επιδώσει στον Σ. Μποσκούρτ.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας το Συντονιστικό Φορέων και Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, έστειλε επείγον μήνυμα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με το οποίο ζητά την άμεση απελευθέρωση των τριών αγωνιστών που κρατούνται στο Νευροκόπι Δράμας, καθώς η υγεία τους κινδυνεύει άμεσα και λόγω της απεργίας πείνας, στην οποία έχουν προχωρήσει από την περασμένη Πέμπτη. Επίσης, ζητούν να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα που έχουν υποβάλει για παροχή πολιτικού ασύλου και να μην απελαθούν στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ