Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Υποκριτική η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ

Αποκαλυπτικό της υποκρισίας που διακρίνει την πλειοψηφία του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) ήταν το υπόμνημα που ενέκριναν από κοινού ΔΗΚΙ, ΠΑΣΚ και ΑΕΓ, σε πρόσφατη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, το υπόμνημα χαρακτήριζε την Υγεία μείζον κοινωνικό αγαθό που κινείται πέραν της πολιτικής και των ιδεολογιών και αποτελεί εθνική υπόθεση, εκτιμώντας παράλληλα «θετικές προοπτικές» στο πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ.

Αντιφατική και υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση της πλειοψηφίας ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» (ΔΗΠΑΚ) Α. Τομαράς, υπογραμμίζοντας πως, την ίδια στιγμή που το υπόμνημα χαρακτηρίζει την Υγεία «κοινωνικό αγαθό», «πέραν των ιδεολογιών», οι ίδιες παρατάξεις που το υπογράφουν αποδέχονται στην πράξη την ιδεολογία και την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, τους νόμους της ελεύθερης αγοράς, την αντιμετώπιση της Υγείας ως εμπόρευμα για αγοραπωλησία και κέρδος.

Ο Α. Τομαράς επισήμανε την ανάγκη ν' αλλάξει η μέχρι τώρα αδιέξοδη τακτική της πλειοψηφίας - καθώς τα προβλήματα δεν είναι συνέπεια άγνοιας ή προσώπων, αλλά συνειδητών πολιτικών επιλογών - καλώντας σε κινητοποίηση όχι μόνο των γιατρών αλλά και όλου του λαού, για ένα σύστημα Υγείας δωρεάν, καθολικό, χρηματοδοτούμενο από το κρατικό προϋπολογισμό.

Απόπειρα φίμωσης του ΙΣΑ

Την απόπειρα φίμωσης του ΙΣΑ αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να ασχολείται με το θέμα ως νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, κατήγγειλε η ΔΗΠΑΚ. Επιπλέον, πρότεινε να υιοθετηθεί ψήφισμα με το οποίο να καταγγέλλεται πως το σχέδιο Ανάν παραβιάζει τους στοιχειώδεις κανόνες Διεθνούς Δικαίου και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, αλλά και να σημειώνεται η αλληλεγγύη του ΙΣΑ στον αγώνα του κυπριακού λαού για την απόρριψη του σχεδίου. Το ψήφισμα τελικά απορρίφθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ