Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκαλείται έκτακτη Ιεραρχία

Εκτακτη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, κατ' εφαρμογή του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ν.590/1977), αποφάσισε να συγκαλέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπως ανακοίνωσε στα μέλη της χτεσινής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ).

Η σύγκληση γίνεται κατ' εφαρμογή του άρθρου 6 παρ.1 περ.α του Ν.590/1977 για την αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων, που ορίζονται κατ' εφαρμογή του άρθρου 6 παρ.2 του Ν.590/1977. Σύμφωνα με αυτές τις διατάξεις, έκτακτη Ιεραρχία μπορεί να συγκληθεί με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου. Σε αυτή την περίπτωση την ημερήσια διάταξη καταρτίζει ο Πρόεδρος της Ιεραρχίας, δηλαδή ο αρχιεπίσκοπος.

Επιπροσθέτως, μετά την ενημέρωση από τον αρχιεπίσκοπο των μελών της ΔΙΣ σχετικά με την προχτεσινή επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα και η συγκεκριμένη επιστολή και όλες οι προηγούμενες του Οικουμενικού Πατριάρχη να τεθούν στην έκτακτη συνεδρία της Ιεραρχίας. Να υπενθυμίσουμε ότι η προχτεσινή επιστολή του Πατριάρχη ζητάει, πάλι, την τροποποίηση από την Ιεραρχία της απόφασης που είχε πάρει την 6η Νοέμβρη, απάντηση στο γράμμα του Πατριάρχη του Δεκεμβρίου και αναμονή ανταπαντήσεως πριν η Εκκλησία της Ελλάδος προχωρήσει σε εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ