Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Ο,τι πουν οι εργολάβοι

Τις οικονομικές απαιτήσεις των εργολάβων είναι αποφασισμένος να ικανοποιήσει ο υπουργός Μεταφορών

Eurokinissi

Τις οικονομικές απαιτήσεις των εργολάβων είναι αποφασισμένος να ικανοποιήσει ο υπουργός Μεταφορών
Στην ικανοποίηση οικονομικών και άλλων αιτημάτων που είχαν εγείρει οι εργολάβοι του προαστιακού σιδηροδρόμου και του τραμ, προκειμένου να παραδώσουν στην ώρα τους τα έργα, προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό ομολόγησε ωμά χτες, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο υπουργός χαρακτήρισε μάλιστα «νόμιμες» τις απαιτήσεις των εργολάβων, ενώ απέφυγε να προσδιορίσει το επιπλέον κόστος για την έγκαιρη παράδοση των έργων. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, το κονδύλι αυτό υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ μόνο για τον προαστιακό και το τραμ! Ετσι, η κυβέρνηση αναδεικνύεται στον καλύτερο σύμμαχο των εργολάβων, οι οποίοι πλέον πιέζουν για περισσότερα χρήματα και - όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις Λιάπη - τα παίρνουν και με το παραπάνω στο όνομα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων. Οι Ελληνες εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού η Ολυμπιάδα εξελίσσεται σε εθνικό βρόχο.

Κατά τα άλλα, ο Μ. Λιάπης επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι τα δύο αυτά έργα θα είναι έτοιμα για εμπορική χρήση τον ερχόμενο Ιούλη. Πρόσθεσε ότι ο προαστιακός θα λειτουργήσει από τον Πειραιά μέχρι το αεροδρόμιο Σπάτων, όπως και το μετρό θα πάει από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το αεροδρόμιο. Βέβαια ο Μ. Λιάπης, λέγοντας ότι ο προαστιακός θα λειτουργήσει από τον Πειραιά, αντί του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών στο Μενίδι, που ήταν ο τελευταίος σχεδιασμός, έχει κατά νου την υπάρχουσα γραμμή του ΟΣΕ που φτάνει μέχρι το Μενίδι. Πάντως, ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήματα για την ηλεκτροκίνηση, το τροχαίο υλικό κλπ.

Σύσκεψη στο ΥΠΠΟ

Το θέμα της αδειοδότησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων απασχόλησε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Πολιτισμού. Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή (σ.σ. η ίδια κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη σωρεία Ολυμπιακών νομοσχεδίων τα προηγούμενα χρόνια...), για τη ρύθμιση της άδειας και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, οι οποίες θα έχουν άδεια λειτουργίας και πυρασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ