Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Αγροτοδικείων συνέχεια...

Συνεχίζονται και από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ οι δίκες και οι καταδίκες αγροτών και στη Θεσσαλία, επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνια, διεκδικώντας το δίκιο τους. Χτες το «αγροτοδικείο» της Λάρισας δίκασε και καταδίκασε σε ένα μήνα φυλάκιση, με τριετή αναστολή, τον Χ. Αρχοντή, γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, με την κατηγορία της παρακώλυσης των συγκοινωνιών στη νέα γέφυρα του Τυρνάβου στις κινητοποιήσεις που έγιναν το Σεπτέμβρη του 2002. Μάλιστα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για άσκηση έφεσης.

Χτες στο δικαστήριο της Λάρισας βρέθηκαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας που ανήκουν στην ΠΑΣΥ και άλλων αγροτικών οργανώσεων, καταγγέλλοντας, τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει τα αγροτοδικεία, όσο και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ που τα έστησε με τις μαζικές διώξεις χιλιάδων αγροτών σ' όλη τη χώρα. Και απαίτησαν το άμεσο σταμάτημά τους, διαμηνύοντας ότι το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών δεν κάμπτεται, αλλά θα συνεχίσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θα ενταθεί με την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν κι άλλες δίκες αγροτών για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, γεγονός που δείχνει τη μέγιστη υποκρισία της ΝΔ, η οποία ως αξιωματική αντιπολίτευση τις καταδίκαζε.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έφερε το θέμα των αγροτοδικείων στη Βουλή, με Ερώτηση βουλευτών του, ζητώντας την άμεση παύση των διώξεων των αγροτών, ενώ σχετική παρέμβαση έκανε στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Γ. Πατάκης, ευρωβουλευτής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ