Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
«Εκούσια παράδοση» του Λούκοβιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Σε κελί των Κεντρικών Φυλακών Βελιγραδίου βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο 39χρονος Μίλοραντ Λούκοβιτς ή «Λέγκιζα», που κατηγορείται ως εγκέφαλος της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς (12 Μάρτη 2003). Ως αργά χτες βράδυ οι αστυνομικές αρχές του Βελιγραδίου είχαν επιβεβαιώσει μόνον το γεγονός πως ο Λούκοβιτς «παραδόθηκε εκουσίως» σε αστυνομικό τμήμα του Βελιγραδίου, αναφέροντας στους αστυνομικούς την ταυτότητά του. Το κίνητρο που οδήγησε τον κατηγορούμενο να παραδοθεί στις αρχές δεν ήταν σαφές, αν και μεγάλη μερίδα του σερβικού Τύπου πιθανολογούσε πως η εξέλιξη αυτή είναι συνυφασμένη με την πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης στην πολιτική σκηνή της χώρας...

Επιπλέον, πηγές του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσαν πως ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του Τζίντζιτς εντός της επόμενης βδομάδας (ενδεχομένως στις 10 Μάη).

Ο Λούκοβιτς ήταν πρώην επικεφαλής ειδικών δυνάμεων της σερβικής αστυνομίας. Στο παρελθόν (δεκαετία του '80) είχε καταφύγει στη Γαλλία και είχε ενταχθεί στη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων πολεμώντας σε Τσαντ, Λιβύη, χώρες του Περσικού Κόλπου κλπ, προκειμένου να μην έρθει αντιμέτωπος με τη σερβική δικαιοσύνη, αφού τότε αντιμετώπιζε κατηγορίες για κλοπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ