Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Με αιματοχυσία ξεκίνησε ο μήνας...

Μεταγωγικά ελικόπτερα αναχωρούν από τη βάση Μπαγκράμ για επιχειρήσεις. Το Σαββατοκύριακο ήταν εξαιρετικά αιματηρό στο Αφγανιστάν

Associated Press

Μεταγωγικά ελικόπτερα αναχωρούν από τη βάση Μπαγκράμ για επιχειρήσεις. Το Σαββατοκύριακο ήταν εξαιρετικά αιματηρό στο Αφγανιστάν
ΚΑΜΠΟΥΛ.- Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπου το Σαββατοκύριακο, αλλά και χθες σημειώνονταν σε διάφορες περιοχές της χώρας απανωτά ένοπλα επεισόδια με αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών, αλλά και ένα «δυστύχημα» που κόστισε τουλάχιστον 50 ζωές.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, μια έκρηξη χθες σε βυτιοφόρο φορτηγό που βρισκόταν σε πρατήριο βενζίνης στη δυτική επαρχία Χεράτ κόστισε τουλάχιστον 50 θανάτους και 100 τραυματισμούς. Ιατρικές πηγές έκαναν λόγο για «δυστύχημα», σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν πολλαπλά επεισόδια με τουλάχιστον 12 νεκρούς: Στην επαρχία Ζαμπούλ την Κυριακή, σκοτώθηκαν 4 κυβερνητικοί στρατιώτες και άλλοι 2 τραυματίστηκαν όταν το όχημά τους έπεσε σε νάρκη. Την ίδια ημέρα έγινε γνωστό ότι έκρηξη βόμβας κόστισε τη ζωή 2 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 2. Στην επαρχία Πάκτια, το βράδυ του Σαββάτου, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν «κατά λάθος» πυρ εναντίον στρατιωτών του Αφγανικού στρατού, σκοτώνοντας 3 (σύμφωνα με άλλο απολογισμό, 4) και τραυματίζοντας άλλους 2. Λίγο νωρίτερα, 2 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά «αγνώστων», με αποτέλεσμα να κληθούν να επέμβουν τα αμερικανικά μαχητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ