Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολυμπιάδα καταστολής και υπέρογκου κόστους

Το πραγματικό πρόσωπο της Ολυμπιάδας, εκείνο της καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων, του υπέρογκου κόστους και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης μιλώντας χτες στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν πολιτικό γεγονός, που διοργάνωσε το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, στα πλαίσια διημερίδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα διεθνή ΜΜΕ.

Στο πάνελ της συζήτησης βρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Κ. Γκιουλέκας, από τη ΝΔ, Α. Ξυροτύρη, από το ΣΥΝ, καθώς και οι ευρωβουλευτές Ι. Κουκιάδης, της ΝΔ και Α. Καραμάνου, από το ΠΑΣΟΚ. Από το σύνολο των εκπροσώπων του δικομματισμού, αλλά και από τον ΣΥΝ, εκφράστηκε η άποψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν «εθνικό στόχο», για τον οποίο απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στεφθεί η διεξαγωγή τους με επιτυχία.

Από την πλευρά του ο Αγγ. Τζέκης, επισήμανε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες «αποτέλεσαν το όχημα για την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας, τόσο στο χώρο των κατασκευών, όσο και στο εμπόριο, με την καταστρατήγηση του ωραρίου». Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο υπέρογκο κόστος των Αγώνων, που ξεπερνά κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό. Τέλος, ο Αγγελος Τζέκης, έκανε λόγο για την επίθεση που δέχονται τα θεμελιακά δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού «στο όνομα της ασφάλειας και της τρομοϋστερίας που καλλιεργείται και της παράδοσης της ασφάλειας σε κατεξοχήν τρομοκρατικούς οργανισμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ