Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Ρέθυμνο

Εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις 11 το πρωί, στο Ρέθυμνο, για τους τέσσερις αντάρτες που σκοτώθηκαν σε μάχη με τους Γερμανούς στη σπηλιά «Γκιουμπριάς».

Την εκδήλωσε οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, το Παράρτημα Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ, στο χώρο όπου οι τέσσερις αντάρτες του ΕΛΑΣ, Μαθιουδάκης Γιάννης (από τους αρχηγούς του ΕΑΜ στο Ρέθυμνο), Αεράκης Μανώλης, Τερζιδάκης Νίκος και Γιώργης Χατζηνικολάου, έχασαν τη ζωή τους, όταν μαζί και με άλλους τρεις συναγωνιστές τους, τους Κλεάνη Μιχάλη, Βαβαδάκη Αναστάση και Περακάκη Αντώνη, έδωσαν άνιση μάχη επί τρεις ώρες με Γερμανούς στη σπηλιά «Γκιουμπριάς», μη θέλοντας να παραδοθούν στους κατακτητές.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αντρέας Κούνουπας, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ. Χαιρετισμό απηύθηναν ο δήμαρχος Αρκαδίου Μ. Μανωλάκης και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, τιμώντας με τη συμμετοχή του τους αγωνιστές, που με το παράδειγμά τους συνεχίζουν να δείχνουν το δρόμο στη νέα γενιά για τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Στην εκδήλωση παρευρισκόταν ο νομάρχης Ρεθύμνου, δήμαρχοι του νομού, συγγενείς των πεσόντων, συναγωνιστές τους και απλοί άνθρωποι.

Για τους τέσσερις πεσόντες αντάρτες του ΕΛΑΣ στη μάχη της σπηλιάς «Γκιουμπριάς», αλλά και συνολικά τους 32 αντάρτες που σκοτώθηκαν στο νομό Ρεθύμνου για να φύγουν οι κατακτητές από τον τόπο μας, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ρεθύμνου πρόκειται να στήσει Μνημείο μαρμάρινο, στη μνήμη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ