Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΤ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Αγωνιστική αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης

Την αγανάκτηση των κατοίκων του Κορυδαλλού για τους χειρισμούς του δημάρχου Στέφανου Χρήστου, οι οποίοι είχαν σαν αποτέλεσμα την έναρξη των εργασιών στα παλιά λατομεία του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ, εξέφρασαν χτες το πρωί οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν.

Παράλληλα, όπως τόνισαν οι Απόστολος Συρίγος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Γιάννης Χρυσάγης επικεφαλής της «Ευρωπαϊκής Πόλης» και Σπύρος Γαβριήλ επικεφαλής της παράταξης «Καλύτερο Αύριο», οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να εντείνουν τον αγώνα τους για να αποτρέψουν τη λειτουργία του ΚΥΤ στην περιοχή τους. Αιτία είναι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί για την υγεία τους και το γεγονός ότι ο χώρος προορίζεται για τη στέγαση σχολείου που σήμερα στεγάζεται σε λυόμενα. Παρά το γεγονός όμως ότι, όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ομόφωνα ταχθεί κατά της εγκατάστασης του ΚΥΤ και παρά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων που σταμάτησαν τις εργασίες, ο δήμαρχος της πόλης και η δημοτική του πλειοψηφία, στις 31 Μάρτη, αποφάσισαν την επανέναρξη των εργασιών.

Κατήγγειλαν, επίσης, τη στάση που κράτησε κατά την παρέμβασή του στο ΣτΕ μετά από σχετική προσφυγή των εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα για ακύρωση της απαλλοτρίωσης. Μια στάση εντελώς αντίθετη από αυτά που ανέφερε σε παρέμβασή του πριν από δύο μόλις μήνες. Στάση, που οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης τη χαρακτήρισαν ως «διγλωσσία» και με την οποία επιχειρεί, από τη μια, να δείχνει μια φιλολαϊκή στάση και, από την άλλη, να προωθεί τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΔΕΗ, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην πόλη και τους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ