Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στην αντικουβανική σταυροφορία των ΗΠΑ!

Αλληλεγγύη στην Κουβανική Επανάσταση!

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα επικίνδυνη εκδήλωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Κούβας. Τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ ελάχιστα απέχουν από την κήρυξη πολέμου και φέρνουν πιο κοντά την προοπτική μιας ένοπλης επέμβασης στην Κούβα.

Το σχέδιο ανατροπής της σοσιαλιστικής Κούβας, όχι μόνο κλιμακώνει τον οικονομικό, πολιτικό και προπαγανδιστικό πόλεμο, υιοθετεί ανοιχτά μεθόδους κατασκοπίας, δολιοφθοράς, χρηματοδότησης ανατρεπτικών και υπονομευτικών ενεργειών, αλλά προβλέπει μέχρι και σχέδια δολοφονίας πολιτικών ηγετών! Εγκαθιδρύει «μεταβατική κυβέρνηση» τύπου Ιράκ και ορίζει τις άμεσες προτεραιότητές της! Προωθείται η διαμόρφωση ενός διεθνούς πλαισίου ανατροπής της κουβανικής κυβέρνησης, με την εμπλοκή κυβερνήσεων, περιφερειακών και διεθνών δομών, συμπεριλαμβανομένων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η ΕΕ, αλλά και οι ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, έχουν σοβαρές ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ, γιατί επί της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ διαμορφώθηκε η νέα απαράδεκτη αντικουβανική πολιτική της ΕΕ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που όχι μόνον έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταδίκη της Κούβας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αλλά και προχώρησε σε μια πρωτοφανή ύβρη των αισθημάτων του ελληνικού λαού, προσκαλώντας τους μισθοφόρους των ΗΠΑ να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μάρτη στην ελληνική πρεσβεία της Αβάνας.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο ΚΚ και την κυβέρνηση της Κούβας. Καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στον κουβανικό λαό, που υπερασπίζεται την επανάστασή του. Να μην επιτρέψει τη συμμετοχή ή ανοχή της χώρας μας στην επιχείρηση υπονόμευσης και ανατροπής της σοσιαλιστικής Κούβας. Να απαιτήσει την άρση του εμπάργκο. Η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας σημαίνει υπεράσπιση της ειρήνης κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, σημαίνει υπεράσπιση του δικαιώματος κάθε λαού στην ανεξαρτησία, κυριαρχία και στην ελεύθερη επιλογή δρόμου ανάπτυξης.


ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύτιμα εφόδια για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας (2024-07-20 00:00:00.0)
Εμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας (2010-10-15 00:00:00.0)
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στη σοσιαλιστική Κούβα (2006-05-07 00:00:00.0)
Το Νησί της Επανάστασης μας δείχνει το δρόμο (2003-11-18 00:00:00.0)
Να υψώσουμε τείχος αντίστασης στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα (2003-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ