Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ρόλος της ΕΕ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

Αύριο Δευτέρα, στην Αθήνα, στις 6 μμ και στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα τη θέση και το ρόλο της ΕΕ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσουν ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του Π.Γ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και ο Γιάννης Νάκης, μέλος της ΚΕ.

Δεν είναι η πρώτη πρωτοβουλία αυτού του είδους που λαμβάνει το Κόμμα. Το Γενάρη του 2000 ακόμα, πολύ πριν δηλαδή το χτύπημα στους «πύργους» της Ν. Υόρκης, διοργάνωσε αντίστοιχη ημερίδα, ενημερώνοντας για την πολιτική των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, την προσπάθειά τους να παρακάμψουν το Διεθνές Δίκαιο, να επιβάλουν το αμερικανοΝΑΤΟικό δίκαιο, επεμβαίνοντας στρατιωτικά ακόμα και στο εσωτερικό κυρίαρχων κρατών. Χαρακτηριστικό ήταν τότε το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας.

Στο διάστημα 2000-2004 μεσολάβησαν κρίσιμες εξελίξεις. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, επιταχύνθηκε, δικαιολογήθηκε η λήψη αντιδραστικών, κατασταλτικών μέτρων, που πλήττουν τα δημοκρατικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ολα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι χτυπήματα - στημένα ή τυφλά - χρησιμοποιούνται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να ενισχύσουν το νομικό τους οπλοστάσιο να εξαπολύουν πολέμους και καταφέρνουν ή έστω να προσπαθούν πλήγματα στα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα.

Φυσικά, στην πορεία αυτή η ΕΕ μόνο αθώος παρατηρητής δεν ήταν. Οχι απλά συμμετείχε, αλλά και πρωτοστάτησε στη λήψη τέτοιων αποφάσεων και μέτρων, καθώς η καπιταλιστική αυτή Ενωση υπηρετεί τα ίδια ακριβώς συμφέροντα από τη σκοπιά βεβαίως του ευρωενωσιακού μεγάλου κεφαλαίου. Ετσι - σαν έτοιμα από καιρό - από το συρτάρι κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κυβερνήσεων βγήκαν μέτρα όπως οι εθνικοί τρομονόμοι, αποφασίστηκε η θέσπιση ευρωτρομονόμου, του ευρωεντάλματος, της έκδοσης προσώπων, υψώθηκαν τείχη απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, αποφασίστηκε ακόμα και η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων οποιουδήποτε από εμάς κριθεί επικίνδυνος για την καθεστηκυΐα τάξη.

Ο λαός πρέπει να δει ξεκάθαρα ποιος πραγματικά είναι ο ρόλος της ΕΕ, που πέρα από εύηχες εξαγγελίες και ψευτοδημοκρατικές ευαισθησίες, έχει αποφασίσει τα σκληρότερα μέτρα για τους υπηκόους των κρατών - μελών. Εχει πάρει δε ενεργό μέρος στη συγγραφή των πιο μαύρων σελίδων της σύγχρονης ιστορίας.

Είναι συμφέρον του λαού μας να επιλέξει να ζήσει αγωνιζόμενος ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα, για έναν καλύτερο κόσμο. Και να το εκφράσει με τους αγώνες και με την ψήφο του στις ευρωεκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση καταστολής και παραπέρα στρατιωτικοποίηση για τη θωράκιση των μονοπωλίων (2018-12-25 00:00:00.0)
Υπογράφτηκε πρωτόκολλο «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας (2004-12-04 00:00:00.0)
Κοινωνικά δικαιώματα, ελευθερίες και πολιτική της ΕΕ (2001-12-06 00:00:00.0)
Επίκαιρη παρέμβαση για τα κοινωνικά δικαιώματα (2001-12-05 00:00:00.0)
Οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος (2000-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ