Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Επικεφαλής η... διαφωνία

Δεν πρόλαβε καλά καλά να καταλαγιάσει ο «κουρνιαχτός» από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και νέα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια αυτή τη φορά από το εσωτερικό του Συνασπισμού. Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Δ. Παπαδημούλης λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου, με δήλωσή του, υιοθέτησε την άποψη ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα στον ΣΥΝ που θα πρέπει να λυθούν στο Συνέδριο.

Χτες, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ήταν περισσότερο σαφής, καθώς εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του με την απόφαση της ΠΓ του κόμματός του, της οποίας είναι μέλος, για εναλλαγή στη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Δηλώνει συγκεκριμένα πως «η σχετική εμπειρία και του ΣΥΝ, απαιτεί τουλάχιστον επιφύλαξη, στο επόμενο συνέδριο θα συζητηθούν οι προτάσεις, αν πάντως αποφασιστεί η υιοθέτησή της στο καταστατικό, αυτή πρέπει να είναι ευρύτερη και όχι επιλεκτική». Δεν αποκλείει να τεθεί και θέμα ηγεσίας, καθώς σε σχετική ερώτηση απαντά «όλοι θα τεθούμε στην κρίση των μελών», συμπληρώνοντας όμως «απ' όσο γνωρίζω δεν έχει θέσει κανείς θέμα αλλαγής προέδρου».

Στο συνέδριο εξάλλου και στον προσυνεδριακό διάλογο παραπέμπει και τον προβληματισμό για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξαγωγή των αναγκαίων διδαγμάτων.

Ο Δ. Παπαδημούλης επιτίθεται στο ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιό του «"στενό", προβλέψιμο και αντισυνασπισμικό», αδυνατώντας προφανώς να κατανοήσει πως τα ψηφοδέλτια κρίνονται από εκείνους που τα απαρτίζουν και την πορεία τους και όχι από μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής, κάτι που επιβεβαίωσε χτες η εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενη Μ. Φραγκιαδάκη, λέγοντας στον Ρ/Σ «9.84» πως η απόφασή της ήταν «ώριμης πολιτικής σκέψης, παρόλο που η πρόταση ήταν πρόταση μιας μέρας πριν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ