Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Η ΕΕ του κεφαλαίου ούτε εξανθρωπίζεται ούτε διορθώνεται

Στους χώρους δουλιάς της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνης, περιόδευσε χτες το στέλεχος του ΚΚΕ

«Ως εργαζόμενοι ζείτε καθημερινά στο πετσί σας την αντεργατική πολιτική της ΕΕ. Μια πολιτική που ούτε ουρανοκατέβατη είναι, ούτε τυχαία. Αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ των μονοπωλίων, εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στηρίχτηκε και συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αλλά και ο Συνασπισμός συμφωνεί με τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και κάνει ό,τι μπορεί, για να προωθούνται και στη χώρα μας. Απέναντι σ' αυτή την αντεργατική ομοφωνία, σαν εργαζόμενοι πρέπει και μπορείτε να αντισταθείτε. Να δώσετε δύναμη στη δική σας δύναμη, με την καθημερινή σας πάλη, αλλά και ενισχύοντας με την ψήφο σας στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που δεν πήρε ποτέ απουσία από τους αγώνες σας». Το κάλεσμα του ΚΚΕ για αντίσταση, απειθαρχία και ανυπακοή απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ μετέφερε στους εργαζόμενους της ΔΕΗ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή δεύτερη μέρα της περιοδείας του στο νομό Κοζάνης.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα στους χώρους δουλιάς της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους στον Τομέα Συνεργείων Ντιζελοκίνητου Εξοπλισμού, στο Ορυχείο του Νότιου Πεδίου και τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όπου περιόδευσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ. Η ανατροπές στις εργασιακές τους σχέσεις, η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, η εισβολή των εργολάβων, ακόμα και στο χώρο της παραγωγής, όπως και οι τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό αποτελούν στοιχεία που πλούτισαν τα τελευταία χρόνια την πείρα των εργαζομένων, που βλέπουν τις κατακτήσεις τους να συνθλίβονται η μια μετά την άλλη κάτω από το βάρος της σταδιακής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, που προωθείται στα πλαίσια των ευρωπαϊκών εντολών. Μέσα σ' αυτό το κλίμα, η επαφή με τους κομμουνιστές που βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο πλευρό τους, εξελίχθηκε σε μια μακρά κουβέντα για τις δυνατότητες διεξόδου από τον καλλιεργούμενο ευρωμονόδρομο, τον καθημερινό αγώνα για την αναχαίτιση της αντεργατικής επίθεσης και την απόσπαση κατακτήσεων.

«Η ΕΕ του κεφαλαίου ούτε εξανθρωπίζεται, ούτε διορθώνεται», τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, σημειώνοντας ότι «μόνο η πάλη των λαών μπορεί να ανοίξει ρήγματα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα οδηγήσουν στην οριστική διάλυση του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος της ΕΕ. Σ' αυτή την κατεύθυνση, ένα ισχυρό ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές αποτελεί την καλύτερη επένδυση για τους εργαζόμενους». Νωρίς χτες το απόγευμα, ο Σπύρος Χαλβατζής έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Κοζάνη, ενώ το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στην Ανω Κώμη.

Η περιοδεία του στελέχους του ΚΚΕ στο νομό Κοζάνης συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, με συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χωριά του Νομού Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ