Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μετά τη ... συμμετοχική έφερε και την ... ηλεκτρονική δημοκρατία

Αύριο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το ευρωψηφοδέλτιο

Ούτε και σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου και όπως φαίνεται η σύνθεση του ψηφοδελτίου θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, τελευταία μέρα πριν τη λήξη της επίσημης προθεσμίας.

Την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου έχει αναλάβει προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει ακόμα στην πλήρη σύνθεσή του και στον επικεφαλής. Πάντως, χτες τα σενάρια γύρω από το όνομα του Ακ. Τσοχατζόπουλου, άρχισαν να «φουντώνουν» και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός.

Χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής στην Αθήνα, υποστήριξε ότι «οι απόψεις των πολιτών που εκφράστηκαν μέσω του Διαδικτύου θα επηρεάσουν τις αποφάσεις του κατά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στις ευρωεκλογές».

Πάντως, μέχρι σήμερα τα ονόματα που έχουν προταθεί στο σχετικό κόμβο του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ δεν υπήρξε και αξιολόγηση αυτών από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, όπως αρχικά είχε αναγγείλει ο Γ. Παπανδρέου. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να αναλάβει αποκλειστικά αυτός τη διαμόρφωση της σχετικής λίστας.

Στην ίδια εκδήλωση ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα γίνουν «σεμινάρια για την επιμόρφωση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις νέες τεχνολογίες της πληροφορικής».

Στην ομιλία του, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της νέας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «access2democracy», ο ίδιος αναφέρθηκε στην «ηλεκτρονική δημοκρατία» και στη σημασία του Διαδικτύου ως σύγχρονης «αγοράς», με τη διττή έννοια της λέξης, όπως είπε.

Σήμερα, υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας για την ...ηλεκτρονική δημοκρατία «έχουμε την ιστορική ευκαιρία να θέσουμε τις δυνατότητες της σημερινής τεχνολογίας στην υπηρεσία της δημοκρατίας, κάνοντας εφικτό να ακουστούν οι φωνές των πολιτών με τρόπο αποτελεσματικό, οικονομικό και εποικοδομητικό, ενδυναμώνοντας έτσι τη δημοκρατική διαδικασία».

Οπως ο ίδιος υποστήριξε το «access2democracy» έχει στόχο «τη δημιουργία ενός ανοιχτού "φόρουμ" συζήτησης και διασποράς γνώσης καθώς και δράσεις που μεγιστοποιούν την πρόσβαση του πολίτη στα κέντρα λήψης αποφάσεων»...

Για το ταξίδι Καραμανλή στις ΗΠΑ

«Είναι πάντα θετικό να διατηρούμε τις καλές διμερείς σχέσεις», με τις ΗΠΑ, «είναι προς όφελος εθνικό». Αυτό δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Ουάσιγκτον.

Ουσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε πλήρως με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με τη γραμμή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στη λογική της προώθησης και στήριξης των αμερικανικών συμφερόντων. Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τονίσει πως σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στέκεται πλάι στις προσπάθειες όλων των παραγόντων, και βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης, να περάσει το ισχυρό μήνυμα της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και να τελεστούν οι καλύτεροι Αγώνες που έχουν γίνει ποτέ, κάτι για το οποίο θα είμαστε ως Ελληνες όλοι υπερήφανοι, πέρα από την κομματική μας προτίμηση». Συγχρόνως ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από την κυβέρνηση ενημέρωση γύρω από τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν, δηλαδή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό, ζητήματα στα οποία, όπως είπε, «δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το ποια ήταν ακριβώς η ατζέντα και για το πώς εξελίχθηκαν». «Ελπίζουμε όμως σύντομα να έχουμε αυτήν την ενημέρωση», πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ