Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολυμπιακά και άλλα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ αναφορές κατάφερε να αποσπάσει - σύμφωνα με την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ - ο πρωθυπουργός, στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον Αμερικανό Πρόεδρο. Θα ήθελαν προφανώς κάτι ...περισσότερο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μόνο που οι αναφορές - όπως κι αν τις χαρακτηρίσει κανείς - του Τζορτζ Μπους δεν είναι η μοναδική αμερικανική εμπλοκή στις διαδικασίες της Ολυμπιακής ασφάλειας. Η παρουσία όλων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και οι Αμερικανοί πράκτορες στην Αθήνα δεν είναι καθόλου «γενικόλογα» μέτρα.

Σε όλ' αυτά, βέβαια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε καθόλα αλληλέγγυος, αφού - όπως και ο πρωθυπουργός - δεν μπορούν να διακρίνουν κανένα θέμα παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, αν καταλάβαμε καλά, για τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αθήνα την περίοδο της Ολυμπιάδας, θα φταίνε οι ...Αθηναίοι, που δεν εγκαταλείπουν τη συνήθειά τους να χρησιμοποιούν ΙΧ.

Κάπως έτσι μας τα είπαν τις προάλλες ο Μιχάλης Λιάπης και η Γιάννα Αγγελοπούλου, θεωρώντας ως δεδομένη την ...αρτιότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς. Δε φθάνει, δηλαδή, η ταλαιπωρία που θα τραβήξουμε, μας ...δουλεύουν κι από πάνω.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ πάνε οι όποιες συμφωνίες υπάρξουν για το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων και την εισοδηματική πολιτική, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών. Ταιριαστό...

Βλέπετε, όπως και το φθινόπωρο, έτσι και τις κυβερνητικές προτάσεις για αυξήσεις θα τις χαρακτηρίζει η ...μελαγχολία.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν επιμένει ότι αναζητούσε ...«κρησφύγετα τρομοκρατών». Γι' αυτό σκότωσε 44 αόπλους και ισοπέδωσε εκατοντάδες σπίτια, δημιουργώντας 1.600 και πλέον άστεγους στη Ράφα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ούτε και τους πιο ανόητους, φυσικά, πείθουν αυτές οι δικαιολογίες της σφαγής. Εκτός, ίσως, από τις ΗΠΑ, που προφανώς θεωρούν σοβαρούς τους ισχυρισμούς περί αναζήτησης τρομοκρατών στα ...θεμέλια των σπιτιών και θα παράσχουν για μια φορά ακόμη την υποστήριξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ